JPL - speeldag 6: KV Mechelen - KVO 1 - 1

Voor de zeer belangrijke wedstrijd in het AFAS-Stadion kon Vanderhaeghe niet rekenen op de geblesseerden Rajsel, Tomasevic en Bossaerts. Opmerkelijk was het debuut van Vanhamel, die debuteerde in het Oostendse doel. Voor Bjelica was het een 'blij' weerzien met zijn oude ploeg terwijl Lombaerts een basisplaats kreeg. Bij de thuisploeg moest Anderlecht-huurling Ganvoula voor de goals zorgen en zat Pedersen op de bank.
​De thuisploeg begon fel aan de wedstrijd. Cobbaut zette de debuterende Vanhamel reeds vrij vroeg aan het werk. De geelzwarten verzamelden in de beginfase heel wat hoekschoppen maar de bezoekers bleven overeind. Op het kwartier kwam KVO voor het eerst uit de omknelling los maar Canesin zag zijn schot in extremis afgeblokt worden.  Na een halfuur spelen herstelden de bezoekers enigszins het evenwicht en begon zelf voor serieuze dreiging te zorgen.  Na een misverstand in de thuisdefensie kon Berrier een voorzet van Canesin net niet binnenkoppen. De Oostendse maestro zag wat later zijn vrijetrap uit het doel geranseld worden door Coosemans.

​Omwille van een 'rode' dreiging wisselde Vanderhaeghe tijdens de rust  Siani voor Jali maar de Zuid-Afrikaan kreeg zelf vrij vlug het gele karton te zien. Via Gano dreigde KVO als eerste maar zijn kopballen troffen geen doel. Aan de overkant knalde Croizet ver over. Wanneer Musona richting doel vertrok werd hij door Rherras neergetrokken met rood tot gevolg. Bij de volgende aanval werd Musona niet meer bijgehaald en oog in oog met de doelman had de thuisgoalie geen schijn van kans (0-1). Lang kon KVO niet genieten van haar voorsprong want de ingevallen Bandé schoot een voorzet van Matthys voorbij een kansloze Vanhamel (1-1). In het slot van de wedstrijd viel een vrijetrap van Musona op het dak van het doel en kopte Cocalic aan de overkant hoog over. De Kustboys vegen met dit gelijkspel de nul van het bord en kunnen hierop voortbouwen.

Doelpunten:

71' 0-1 (Musona), 79' 1-1 (Bandé)

Gele kaarten:

4' Siani, 39' Cocalic, 46' Jali, 50' Kawaya, 89' Gano

Rode kaarten:

66' Rherras

Scheidsrechter:

Dhr.Verboomen Nathan

Opstelling KV Mechelen:

Coosemans, Vitas, Matthys, Croizet (70' Claes), Rits, Cocalic, Schoofs, Cobbaut, Ganvoula (76' Pedersen), Rherras, Kawaya (55' Bandé)

Swolfs, De Witte, Pedersen, Bandé, Smolders, Filipovic, De Bie, Claeys, Drazic

Opstelling KV Oostende:

Vanhamel, Lombaerts, Siani (45' Jali), Berrier (87' Akpala), Musona, Bjelica, Vandendriessche, Capon, Milic, Canesin (66' Conte), Gano

Dutoit, Zivkovic, Banda, Jali, Akpala, Rozehnal, Jonckheere, Rezaeian Özkan, Conté

Auteur:

Walter