JPL - speeldag 3: KV Oostende - Waasland Beveren 0 - 3

Voor het belangrijke treffen tegen seizoensrevelatie Waasland Beveren voerde Vanderhaeghe al dan niet gedwongen een aantal wissels door. Lombaerts kreeg een basisplaats terwijl Rozehnal naar de bank verhuisde. Ook de geblesseerden Rajsal, Rezaeian, Berrier, ZIvkovic en Musona ontbraken in de wedstrijdselectie.  Canesin en Cyriac namen de vrijgekomen plaatsjes in. Aanvoerder Siani keerde na een schorsing terug in de basis.  De coach van Waasland Beveren kende geen problemen en begon met de elf die tegen KV Mechelen gelijk speelden.  Aanwinst Angban zat voor het eerst op de bank.
Amper afgetrapt of Waasland Beveren stond reeds op voorsprong.  Na een warrige situatie in de Oostendse zestien kon Ampomah simpel afwerken (0-1). De thuisploeg reageerde met een schotje van Canesin. Gano diepte de score vlug uit wanneer hij Proto omspeelde en de bal in het lege doel deponeerde (0-2). Aan de overkant zag Cyriac een vrijetrap in hoekschop afgeblokt worden. De bezoekers zorgden op de tegenaanval telkenmale voor gevaar via Gano en de technisch vaardig Morioka.  Kort voor de rust incasseerde KVO een derde treffer wanneer Gano een voorzet overhoeks binnenkopte (0-3).

Vanderhaeghe greep tijdens de rust in. Banda en Jali werden gewisseld voor Jonckheere en Vandendriessche. Ondanks de grote achterstand begon de thuisploeg gretig aan het 2de bedrijf. Jonckheere kon zijn volley niet richten en El Ghanassy trapte een vrijetrap op Goblet. De ingevallen Akpala verscheen centraal alleen voor doel maar de schuiver ging net naast. Aan de overkant voorkwam Proto erger wanneer een bezoekende aanvaller voor hem opdook. In het absolute slot van de wedstrijd redde Goblet schitterend, nadat de bal tegen het doelkader uiteenspatte. Ook Akpala vond een goede Goblet op zijn weg en Milic trapte hoog over. De thuisploeg zocht naar een eerredder maar het bleef bij een 0-3 nederlaag.
 

Doelpunten:

3' 0-1 (Ampomah), 12' 0-2 (Gano), 42' 0-3 (Gano)

Scheidsrechter:

Dhr. Delferière

Opstelling KV Oostende:

Proto, Milic, Tomasevic, Lombaerts, Capon, Siani, Jali (46' Jonckheere), Banda (46' Vandendriessche), El Ghanassy, Canesin, Cyriac (63' Akpala)

Dutoit, Bossaerts, Akpala, Rozehnal, Jonckheere, Vandendriessche, Conte

Opstelling Waasland-Beveren:

Goblet, Jans, Moren (18' Buatu), Camacho, Demir, Seck, Morioka, Cools, Myny (70 Boljevic), Gano, Opoku Ampomah (90' Angban)

Janssens, Buatu, Boljevic, Marquet, Cerigioni, Angban, Schryvers

Auteur:

Walter