JPL - speeldag 12: KV Oostende - RSC Charleroi 3 - 0

24 okt 2017 | Sportief

Voor de zeer belangrijke thuiswedstrijd tegen Charleroi moest trainer Custovic opnieuw puzzelen aan zijn elftal.  Vanhamel haakte ziek af en werd vervangen door Dutoit.  Hierdoor kreeg De Bie een plaatsje op de bank. Berrier raakte niet wedstrijdfit en werd net zoals op STVV vervangen door Vandendriessche. Bovendien ontbrak wegens een 'gele' schorsing  aanvoerder Siani. Het vrijgekomen plaatsje werd ingenomen door Akapala, die in een ver verleden voor de Zebra's speelde. Bij de bezoekers kon trainer Mazzu niet rekenen op de gekwetsten Remacle en Willems, terwijl Pollet, Celestine, Rodes en doelman Imbrechts niet in de wedstrijdselectie werden opgenomen.
​De bezoekers begonnen het felst aan de partij met een schot van Benanvente in het zijnet en met een verre trap van Tainmont op Dutoit. De thuisploeg reageerde met een persoonlijke actie van Gano,  die zijn grondscherend schot gered zag worden door een in extremis teruggesnelde verdediger. Gelegenheidskapitein Capon probeerde het van ver maar Penneateu had geen problemen met de schuiver. KVO kwam op voorsprong wanneer een afgeweken schot van Capon over penneteau in doel verdween (1-0).  Voor de rust reageerden de bezoekers met schot van Rezaei dat voorlangs ging, terwijl Penneteau heel wat moeite had met een pegel van Vandendriessche.


De eerste kans na de koffie was voor Nurio, die na Oostends balverlies voorlangs trapte. Het was echter de thuisploeg dat de score verder uitdiepte. Op aangeven van Musona trapte Capon zijn tweede doelpunt van de avond overhoeks voorbij een kansloze Penneteau (2-0). Aan de overkant kenden de Zebra's minder geluk. Een kopbal van Benavente scheerde de deklat, terwijl de Rezaei zijn pegel gestuit zag worden door de binnenkant van de paal. In een boeiende 2de helft kreeg de thuisploeg ook kansen. Zo zag Gano zijn plaatsbal net over de kruising zoeven en zorgde het in de omschakeling voor een aantal gevaarlijke tegenprikken. Na een knappe combinatie op de rechterflank verscheen Capon opnieuw alleen voor doel en opnieuw was de doelman van Charleroi eraan voor de moeite (3-0).  Ook doelman Dutoit speelde een belangrijke rol in het succes. Eerst ranselde hij een vrijetrap van Benanvente uit de kruising, terwijl hij in het absolute slot van de partij een kopbal van Rezaei uit zijn doelvlak sloeg.

Doelpunten:

23' 1-0 (Capon), 47' 2-0 (Capon), 70' 3-0 (Capon)

Gele kaarten:

52' Diandy, 58' Nurio, 85' Vandendriessche

Scheidsrechter:

Dhr. Smet WIm

Opstelling KV Oostende:

Dutoit, Tomasevic, Lombaerts, Milic, Bjelica, Jali, Vandendriessche, Capon, Musona (76' Canesin), Akpala (84' Zivkovic) , Gano (65' Ozkan)

De Bie, Zivkovic, Rozehnal, Özkan, Rezaiean, Canesin, Conte

Opstelling Sporting Charleroi:

Penneteau, Marinos, Dessoleil, Martos, Tainmon (55' Lukebakio), Diandy (75' Saglik), Ilaimahatra (55' Bedia), Nurio, Benavente, Baby, Rezaei

Mandanda, Zajkov, Hendrickx, Saglik, N'Ganga, Lukebakio, Fall, Bedia

Auteur:

Walter