Jonge beloften kansloos tegen Standard

06 nov 2018 | Sportief

Jong KVO was kansloos tegen Standard dat met een heel sterk team was afgezakt naar de kust. Het doorlopend overwicht van de bezoekers leidde, zeker in de eerste helft, evenwel niet tot grote kansen. Het duurde zelfs een half uur vooraleer de bezoekers op voorsprong kwamen via een (lichte) strafschop omgezet door Demarteau nadat Oulare uit evenwicht was gebracht. Het was pas op slag van rusten dat doelman Thomas De Bie voor het eerst op proef werd gesteld.

De tweede helft was nog maar 4 minuten ver toen Balikwisha er 0-2 van maakte. Na 72 minuten werd kapitein Mehdi Sakani wel heel streng uitgesloten en moest KVO met 10 man verder. De bezoekers kregen nog de kans om verder uit te lopen maar het was KVO dat plots de aansluitingstreffer kon scoren via Hassan Özkan. In de allerlaatste seconden van de extra tijd zette KVO alles op alles en trok doelman De Bie mee ten aanval. Joseph Wembankoy tekende nog bijna voor de gelijkmaker met een afgeblokt schot maar het waren de bezoekers die op de tegenaanval de 1-3 scoorden via Baininwa. Toch een bemoedigende prestatie van een jong KVO tegen een sterk en meer ervaren Standard.

KVO speelde met: Thomas De Bie, Blerind Morina (60' Marvin Dewaele), Basiru Mbye, Mathieu Grymonprez (68' Axl Roelandt), Benis Belesi, Jonathan Mambabua, Louis Broché (74' Joseph Wembankoy), Tjaro Spitaels, Hassan Özkan, Albion Gashi(79' Vic Seurynck) en Mehdi Sakani.