Internationals terug, geblesseerden herstellen

11 sep 2019 | Sportief

Onze internationals waren succesvol de voorbije dagen. Een overzicht:

 • Wout Faes / Robbie D'Haese / Jelle Bataille (U21 België)
  Voor Robbie D'Haese startte zijn eerste oproeping voor de beloften meteen in mineur. Hij incasseerde een trap op de voet en moest de selectie voortijdig verlaten. Na de nederlaag tegen Wales, waarin Wout Faes in actie kwam, haakten nog twee spelers geblesseerd af en zo mocht ook Jelle Bataille voor het eerst zijn opwachting maken in de selectie van Johan Walem. In de tweede wedstrijd tegen Bosnië debuteerde hij tien minuten voor tijd, aanvoerder Wout Faes speelde andermaal de hele wedstrijd. België kwam in die tweede match wel niet verder dan 0-0 en begint zo de EK-kwalificatie met één op zes. 


   

 • Ari Skulason (IJsland)
  Ari Skulason speelde de hele wedstrijd in de met 3-0 gewonnen interland tegen Moldavië en stond ook tegen Albanië de volle 90 minuten op het veld. In Tirana verloor IJsland echter met 4-2 cijfers, waardoor het leiders Frankrijk en Turkije drie punten ziet uitlopen. Op de volgende speeldag nemen de IJslandse vikings het in eigen huis op tegen Frankrijk. 
 • Fashion Sakala & Emmanuel Banda (U23 Zambia)
  Fashion Sakala beleefde hoogdagen met de Zambiaanse U23. In de heenwedstrijd tegen Congo scoorde hij twee keer in de 2-1 overwinning. De winning-goal viel in de laatste minuut na een knappe actie. De terugmatch eindigde op 3-3 en zo kwalificeert Zambia zich voor de Africa Cup, waar een ticket kan worden verdiend voor de Olympische Spelen.
  Bekijk hier Sakala zijn knappe goal. Emmanuel Banda kwam niet in actie. 

Woensdag sloten Wout Faes en Jelle Bataille alweer aan op training, Ari Skulason, Fashion Sakala en Emmanuel Banda volgen donderdag. 

Verzorger Bart Brackez haalde Sakala en Banda woensdag op in Zaventem
Ook op het blessurefront valt er trouwens nieuw te rapen:

Robbie D’Haese incasseerde op de training van de Rode Duivels een flinke stamp op de hiel. Het wordt afwachten of hij speelklaar raakt tegen zaterdag. Dat laatste geldt ook voor Nicolas Rajsel, die last heeft van de knie. De revalidatie van Brecht Capon verloopt gunstig, hij hervat wellicht eerstdaags de trainingen, ook hier wordt het afwachten of hij zaterdag haalt, maar er wordt geen enkel risico genomen.

Robbie D'Haese viel geblesseerd uit bij de Jonge Duivels. Afwachten of hij zaterdag haalt.
Ook voor Andrew Hjulsager schijnt er stilaan weer licht aan het einde van de tunnel. De revalidatie na z'n spierscheur duurde iets langer dan aanvankelijk gedacht, maar de kwetsuur evolueert nu gunstig. Hij hervatte al individueel op het veld maar de wedstrijden tegen Standard en Genk komen wel nog te vroeg, Ante Palaversa revalideert verder van zijn knieblessure en zit op schema. Ook hij mist wel zeker de wedstrijden tegen Standard en Genk.

Maar er valt ook positief nieuws te rapen, Michiel Jonckheere hervatte de groepstrainingen en is speelklaar. Ook Ronald Vargas en Renato Neto trainen voluit mee.

Hjulsager hervatte de individuele trainingen op het veld
"Ik heb natuurlijk liever dat al mijn spelers fit zijn, maar als trainer heeft het weinig zin om te klagen over de spelers die er niet bij zijn," aldus Kare Ingebrigtsen. "In de tweede helft tegen KV Mechelen en op KV Kortrijk moesten we het ook doen zonder Hjulsager, Palaversa en Capon en we pakten toch ook vier op zes. We steken ons daar dus niet achter weg en gaan voluit voor de drie punten tegen Standard."

nog tickets nodig voor kvo - standard? Rep je dan donderdag, vrijdag of zaterdagvoormiddag naar de dienst ticketing. de loketten blijven gesloten vóór de wedstrijd.