Interlandbreak: Vier KVO internationals opgeroepen

19 mrt 2019 | Sportief

Afgelopen zondag werd de reguliere competitie afgesloten, de voorbereiding op Play-Off II kan beginnen. Maar voor de start van de Play-Offs geniet de selectie van een weekje vakantie, terwijl anderen dan weer aan de bak moeten met hun nationale ploeg. Hieronder vind je een overzicht terug van het programma van onze internationals: 

 • Jordi VANLERBERGHE (België U21)

  Jordi Vanlerberghe werd door beloftencoach Johan Walem opgeroepen voor de vriendschappelijke wedstrijd tegen Denemarken (woensdag 23 maart). De Belgische beloften wisten zich als groepswinnaar te plaatsen voor EURO 2019 en spelen deze wedstrijd ter voorbereiding van het EK U21 in Italië en San Marino. Wout Faes, die ook in de selectie zat, moest  verstek geven door een blessure. 

 • Fabrice ONDOA (Kameroen)

  Fabrice Ondoa neemt het met Kameroen op tegen de Comoren. De wedstrijd wordt op zaterdag 23 maart gespeeld in Yaoundé, Kameroen. Na 5 speeldagen staan de Ontembare Leeuwen met 8 punten op de tweede plaats in group B. Marokko staat op de eerste plaats met 10 punten, de Comoren staan met 5 punten op plaats 3. De groepswinnaars en de drie beste tweedes kwalificeren zich voor de Afrika Cup of Nations.

 • Zarko Tomasevic (Montenegro) 

  Zarko Tomasevic werd opgeroepen voor de EK kwalificatiewedstrijden van de nationale ploeg van Montenegro. De Montenegrijnen nemen het in poule A op tegen Bulgarije, Tjechië, Engeland en Kosovo. Montenegro start zijn kwalificatiecampagne voor het EK 2020 met een wedstrijd tegen Bulgarije op donderdag 22 maart. Drie dagen later, op maandag 25 maart, nemen de Montenegrijnen het thuis op tegen Engeland.

 • Fashion Junior SAKALA (Zambia U23)

  Fashion Junior Sakala ​komt op 20 en 24 maart in actie voor Zambia U23. De dubbele confrontatie met Malawi zijn belangrijke wedstrijden voor de Zambiaanse ploeg met het oog op de Afrika Cup of Nations U23.

Daarnaast ook heugelijk nieuws van onze KVO Se'Academy. In de nationale jeugdploegen is Delbol Neo opgeroepen voor de U16 Futurs van België. Wij wensen al onze internationals veel succes toe!