Inspirerende Yoga-sessie doet spelers lichaam (her-)ontdekken

08 okt 2019 | Sportief

Geen gewone veldtraining deze ochtend op De Schorre. Op enkele spelers na kreeg onze A-kern vanmorgen een inspirerende yoga-sessie voorgeschoteld van Sabrina Van Hoof, specialiste in Yoga- & Pilatesoefeningen. Physical coach Joost Desender is zeer tevreden met de aanwezigheid van Sabrina. "Dankzij deze ontspannende oefeningen leren de spelers hun lichaam en de verschillende spieren beter kennen. Body awareness is een hot item in de professionele sportwereld, ook bij KV Oostende hechten we hier veel belang aan. We doen al langer aan stabilisatie en yoga-oefeningen maar de aanwezigheid van Sabrina met haar ervaring en vakkennis is echt een opsteker."

De spelers werden in twee groepen verdeeld. De ene groep ging eerst het oefenveld op terwijl de andere groep de yoga-sessie afwerkte in het Technogel oefencomplex om dan na een uurtje een "position-switch" door te voeren.

Sabrina was blij deze sessie te kunnen geven: "Het is atlijd leuk om met professionele sporters aan de slag te gaan. Je ziet dat de spelers hier altijd heel veel van opsteken. Ze leren niet enkel hun ademhaling onder controle te houden maar (her-)ontdekken er ook hun lichaam en beseffen dat het belangrijk is om alle spieren nu en dan eens aan het werk te zetten. Ook het mentale aspect wordt bij yoga gestimuleerd, ze leren er omgaan met stress en hoe ze die uit hun lichaam kunnen laten glijden."

Deze namiddag komen ook onze beloften bij Sabrina langs in het Technogel oefencomplex.

Meer info over de pilates en Yoga van Sabrina kan je vinden op: www.flowpilatesyoga.be

Instagram @Flowpilatesyogalier
Facebook @Flow Pilates&Yoga
Instagram @Sabvanhoof

Ook kiné Danny Naessens deed mee