Gouden medaille 'G-team' op Special Olympics

14 mei 2018 | Sportief

Onze 'G-ploeg' nam voor het eerst deel aan de Belgische 'Special Olympics' in Moeskroen en ze deden dat met verve. Tijdens de eerste deelname won ons G-team de gouden medaille in het voetbal. Proficiat !

Ons G-team is pas sinds dit seizoen actief in competitieverband en dit met wisselend sportief succes. Toch wilden onze jongens zich graag meten met andere teams op de prestigieuze 'Special Olympics'. 
De start van het tornooi was aarzelend. Tijdens de eerste wedstrijd speelden de zenuwen op bij onze jongens en ze verloren met 3-0. Maar zoals het een echte tornooiploeg betaamt, groeiden ze in het tornooi. De tweede partij werd met 3-1 gewonnen, Jaimie Van Kerschaever zorgde voor zijn eerste goal in de 'Champions League', zoals hij het zelf mooi omschreef. 
De derde wedstrijd eindigde op een 1-1 gelijkspel en die vier op negen bleek voldoende te zijn om door te stoten naar de tabelhelft die speelde voor de eindzege. Ons G-team bleek op dreef want met 4-1 en 6-0 zeges haalden ze stevig uit. Ook in de halve finale haalden onze gasten verpletterend uit. Op zondag stonden onze jongens totaal onverwacht in de finale. In de poulefase was de opponent nog te sterk, maar onze spelers waren gegroeid in het tornooi en ook in de finale haalden ze uit: 3-0 na goals van uitblinkers Mickey en Michael. De gouden medaille is binnen, wat een prestatie !