"Goesting om erin te vliegen"

18 jun 2019 | Sportief

Woensdag om 10u verzamelt onze nieuwe trainer Kare Ingebrigtsen zijn troepen voor de eerste keer. Hij doet dat met drie nieuwkomers – Renato Neto, Ari Skulason en de kersverse transfer Ronald Vargas.

“Ik heb lang genoeg thuis gezeten, ik heb goesting om erin te vliegen,” aldus Ingebrigtsen. “Het voorbije seizoen was niet goed voor KVO, maar we moeten leren uit het verleden en vooral onze blik richten op de toekomst. Met Neto, Skulason en Vargas hebben we drie nieuwe spelers die gretig zijn om te tonen dat ze nog steeds veel in hun mars hebben. Voetballend zullen ze zeker voor een surplus zorgen. Op korte termijn komen er zeker nog een controlerende middenvelder en een spits bij. Als er nog sterkhouders zouden vertrekken, dan worden die ook vervangen. Ik ben ervan overtuigd dat we tegen het begin van de competitie klaar zullen zijn voor de strijd.”

Ingebrigtsen kan woensdag nog niet rekenen op zijn voltallige kern. Zo komen Wout Faes en Rocky Bushiri nog in actie met de nationale beloften op het EK in Italië en Fabrice Ondoa met Kameroen op de Afrika Cup. Emmanuel Banda (terug van uitleenbeurt) en Fashion Sakala speelden nog interlands en keren terug op 29 juni. Fernando Canesin sluit om administratieve redenen pas maandag 24 juni aan. Met Jordi Schelfout en Richmond Badu zullen er ook twee doelmannen uit de eigen jeugd meetrainen. Eén van hen zal tijdens het seizoen als derde doelman fungeren. Ook beloften Morina en Mbye trainen mee tijdens de voorbereiding en gaan ook mee op zomerstage naar het Nederlandse Hoenderloo.

Ingebrigtsen staat er natuurlijk niet alleen voor tijdens zijn eerste buitenlandse ervaring. Hij kan rekenen op de vakkennis van Franky Van der Elst als T2, Patrick Creemers als keepertrainer en Joost Desender als fysiektrainer. Joost verliet aanvankelijk de club, maar blijft nu toch aan boord. Samen met kinesist Danny Naessens zal hij ook de medische cel leiden, samen met dokters Dries Dieusart en Maarten Ghillebert. Verzorger Bart Brackez blijft ook op post en zal worden bijgestaan door de nieuwe, jonge kiné Nils Buseyne. De medische staf zal in nauwe verbinding staan met het Henri Serruys-ziekenhuis in Oostende en het AZ Sint-Jan in Brugge. Daar legden de spelers maandag ook hun fysische testen af.

Renato Neto legde zijn testen af in het AZ Sint-Jan in Brugge

Volgende 21 spelers zullen aanwezig zijn op de eerste training: Dutoit, Schelfaut, Badu, Milovic, Lombaerts, Ndenbe, Skulason, Capon, Bataille, Mbye, Vandendriessche, Neto, Jonckheere, Marquet, Vargas, Morina, Rajsel (terug van uitleenbeurt), Coopman, D’Haese, Boonen en Guri.
Canesin, Banda en Sakala sluiten dus later aan, net als Faes, Bushiri en Ondoa. Ozkan en Bah (terug van uitleenbeurt) trainen met de B-kern.

Op woensdag 26 juni om 19u speelt KVO zijn eerste oefenwedstrijd op het veld van Zwevezele. Op 1 juli wordt de kalender voor het nieuwe seizoen bekendgemaakt.