"Gesprekken met potentiële investeerders gepland"

10 nov 2019 | Sportief

Daags na het gelijkspel tegen Moeskroen hadden we een gesprek met voorzitter Frank Dierckens. Slapen lukte hem nog, maar ook hij is natuurlijk ontgoocheld met het late puntenverlies. Máár hij blijft gedreven: "Het heeft geen zin om te sakkeren, we moeten vooruit."

Voorzitter, hebt u kunnen slapen na het late puntenverlies tegen Moeskroen?
“Ik heb het geluk dat ik in alle omstandigheden kan slapen, maar dit is wel een zware domper, zeker gezien de resultaten in de andere wedstrijden. Maar goed, laat ons nu ook niet panikeren want dat is altijd al een slechte raadgever geweest. De inzet was er vanavond, maar dat tikkeltje geluk ontbreekt ons ook. Én we hebben nog steeds een bonus op Cercle en Waasland Beveren, al besef ik wel dat we zelf ook dringend punten moeten sprokkelen.”

Geen paniek zegt u, dus de trainer staat niet ter discussie?
“Op dit moment is een trainerswissel niet aan de orde. In het seizoensbegin was iedereen lyrisch over Käre, al die positieve zaken kunnen niet opeens weg zijn hé. Ik praat vaak met hem en uit die gesprekken leid ik zeker niet af dat hij niet meer de geschikte man zou zijn. Maar goed, op een gegeven moment zullen we wél weer punten moeten pakken hé.”

We kunnen ons lot niet in handen van één speler leggen, maar kunnen we stellen dat we Ante Palaversa wel héél hard missen?
“Dat kunnen we niet onder stoelen of banken steken hé. Palaversa was een zeer belangrijke schakel in ons team, zowel in balrecuperatie als in opbouw. Maar zoals je zegt, het kan niet aan één speler liggen dat we geen match meer winnen hé. Maar we zijn natuurlijk blij dat hij na de interlandbreak wellicht weer zal kunnen spelen. Al moeten we ook realistisch zijn, hij zal uiteindelijk bijna drie maanden niet hebben gespeeld dus het zal wat tijd vergen vooraleer hij weer in topvorm is.”

In januari is het mogelijk om transfers te doen, maar laat de financiële situatie dat toe?
“Zoals we al zeiden op het praatcafé, wij kunnen géén hoge transfersommen betalen. Maar vrije spelers aantrekken of spelers huren, kan wél een optie zijn. Hier en daar lees ik ook al dat Wout Faes zeker vertrekt, maar dat is voorlopig niet aan de orde. Wout is een belangrijke schakel en ik zou hem graag tot het einde van het seizoen bij KVO zien. Maar goed, in het voetbal telt de economische wetmatigheid meer dan ooit en als er een serieus bod komt, zullen wij wel luisteren natuurlijk.”

Over die economische wetmatigheid gesproken, is er al meer nieuws op financieel vlak?
“Ik kan zeggen dat we intussen enkele pistes bewandelen qua potentiële investeerders. Het gaat in eerste instantie om Belgische investeerders, wat ook onze voorkeur uitdraagt. De komende weken zijn daaromtrent verscheidene meetings gepland. Ook het stadiondossier evolueert gunstig. Zowat alle partijen staan op discretie, zodat de fans moeten begrijpen dat we daarover in de pers niet kunnen uitweiden. Wat hierover in diverse media verschijnt, is overigens niet altijd correct of volledig.”

U hebt er dus een goed oog in dat alles in orde komt?
“Absoluut. We waren er vroeg bij om de kat de bel aan te binden en ik heb er alle vertrouwen in dat we in april onze licentie krijgen. We moeten er nu wél voor zorgen dat we sportief weer in veiliger vaarwater terecht komen.”

Dat hopen we met z’n allen. Bedankt voor het gesprek voorzitter.