Gelijkspel voor beloften

28 aug 2019 | Sportief

Onze beloften - deze keer zonder A-kernspelers - moesten zich in hun tweede competitiewedstrijd op Westerlo tevreden stellen met een 1-1 gelijkspel. Een terechte puntendeling na een matige en kansarme partij voetbal.

Lag het aan de zeer lange (ontelbare verkeersopstroppingen) busreis, het slechte kunstgrasveld of aan de hitte, dat zullen we wellicht nooit weten, maar het was wel een feit dat KVO nooit het niveau van de vorige speeldag kon benaderen. Nochtans begon de partij uitstekend voor de Kustboys, na 4 minuten kreeg Morina Blerind enige tijd en ruimte om zwaar uit te halen maar het atoomschot van op zo'n 25 meter keilde net over de dwarsligger. Na 13 minuten kwam KVO op voorsprong toen Jordy Brock, een corner getrapt door Jorben Vanhullen, in 2 tijden binnen werkte (0-1). Na een kwartier verloor KVO plots de controle en kon Vaesen tot 2 keer toe in de rug van de defensie opduiken, eerst viel een lob nog achter het doel maar de tweede keer haalde doelman Jordy Schelfhout de aanvaller foutief onderuit en ging de bal op de stip. Doelman Schelfhout stopte de elfmeter van Gül en hield zo de nul vooralsnog op het bord. Na een fout in de thuisdefensie kreeg Basiru Mbye de kans om de score te verdubbelen, Bas besloot om nog af te leggen voor Marvin Dewaele maar de pas kwam er niet uit en zo was de unieke mogelijkheid weg en trokken we de kleedkamers in met een 0-1 stand.

Trainer Kurt Bataille bracht in de tweede helft 2 verse krachten in het veld om het tij te doen keren maar het was toch vooral de thuisploeg die de wet dicteerde. Tot grote kansen kwam het echter niet. KVO dreigde via acties op links van Sammy Louknine maar tot 2 keer toe kon een Westelse verdediger onheil voorkomen. Vier minuten voor tijd schakelde de thuisploeg na balverlies bij KVO snel om en de ingevallen Versteeven zorgde voor de verdiende 1-1, meteen ook de eindstand. KVO kan volgende week maandag revanche nemen tegen KAS Eupen, aftrap om 19u30.

KVO speelde met: Jordy Schelfhout, Tjaro Spitaels (46' Rabah Mazbouh), Pie Bekili, Jordy Brock, Anton Tanghe, Basiru Mbye, Sami Djadi (46' Samy Louknine), Blerind Morina, Benoit Onraet, Jorben Vanhulle (62' Simon Ameele) en Marvin Dewaele (83' Olivier Luckx).