Gelijkspel voor beloften

13 mrt 2018 | Sportief

In een druilerig Daknamstadion deelden Lokeren, tweede in de stand, en KVO de punten (1-1) na een erg gelijkopgaande wedstrijd. Op basis van de kansen hadden de Kustboys evenwel kunnen en zelfs moeten winnen.

Coach Andy Vervenne kon geen beroep doen op Robbie D'Haese (geblesseerd) en Siebe Van Der Heyden (geschorst) maar kon wel opnieuw rekenen op Logan Ndenbe die na een operatie aan de knie de 90 minuten probleemloos volmaakte.
Op de eerste grote doelkans was het een kwartier wachten: Jelle Bataille bediende van op de flank Ibrahima Bah die de bal perfect terug legde op Mathieu Grymonprez die echter de bal niet tussen de palen kreeg. De eerste kans voor de thuisploeg kwam er 5 minuten later toen doelman Thomas De Bie op al zijn kunnen een beroep moest doen om een afgeweken bal van onder de lat te halen. Net over het halfuur ontfutselde Jelle Bataille de bal van een thuisspeler, Jelle stak het ganse veld over en bediende Albion Gashi die de openingstreffer aan de voet had maar Albion liet het leer te ver van de voet springen en zo kon doelman Bo Geens zich op de bal werpen en bleef de openingstreffer uit.
Erger nog voor KVO was dat de daaropvolgende aanval voor de thuisploeg wél een doelpunt opleverde. Even was er wat desorganisatie bij de Kustboys en Mendy kon aan de tweede paal zijn ploeg op voorsprong trappen (1-0). Na 36 minuten een vlotte aanval van KVO via Jens Peremans, Albion Gashi en Jelle Bataille die opduikend aan de eerste paal de bal net naast de paal schoof. De laatste kans van de eerste helft was voor de thuisploeg toen Joran Triest kon uithalen maar doelman Thomas De Bie stond op de goede plaats en zo gingen we rusten bij een 1-0 tussenstand.

In de tweede helft moest KVO met man en macht op zoek naar de gelijkmaker en die kwam er ook toen de ingevallen Bryan Wuyts in de 61ste minuut een mistasten van doelman Bo Geens genadeloos afstrafte (1-1). Vijf minuten later bracht Logan Ndenbe Ibrahima Bah in stelling maar het schot van "Ibra" was te zwak om doelman Geens te verontrusten. Na 71 minuten was het even schrikken op de KVO bank toen Matteo Vancutsem en Mathieu Grymonprez elkaar danig hinderden dat Donkor met de bal aan de haal kon gaan maar gelukkig voor KVO ging het schot ver voorlangs. Direct aan de overzijde weer een prima aanval van de kustjongens over Hassan Ôzkan, Jelle Bataille en Ibrahima Bah die zijn schot onderweg zag afwijken en meer dan een hoekschop hield KVO er niet aan over. Een kwartier voor tijd bediende Jelle Bataille Jens Peremans die uitpakte met een enorme knal maar doelman Geens had een even wonderbaarlijke redding in huis en zweefde de bal in corner. Na 83 minuten moesten beide teams met een man minder verder toen Hassan Özkan een tweede gele kaart kreeg voor een fout op Tjorven Melens die zich daarop revancheerde en meteen rood kreeg. In de laatste minuut leek KVO toch nog de zege binnen te halen toen Jelle Bataille de bal nog eens voor doel bracht maar de vrijstaande Bryan Wuyts kwam een centimeter of 2 te kort om zijn ploeg alsnog de zege te bezorgen. Zo bleef de eindstand steken op 1-1.

KVO speelde met: Thomas De Bie, Mateo Vancutsem, Albion Gashi (58' Bryan Wuyts), Jens Peremans, Ibrahima Bah (88' Matice Boussier), Mathieu Grymonprez (82' Marvin De Waele), Logan Ndenbe, Jelle Bataille, Victor Van De Wiele, Hassa Özkan en Mehdi Sakani.

Amaury Verdruye (GK), Dylan Wuyts, Jordy Beirlaen en Quinten Carels kwamen niet in actie