Frieten voor alle 130 arbeiders in KVO-stadion

De werken aan het nieuwe KVO-stadion schieten uitstekend op. Vanmiddag werden de laatste betonconstructies geplaatst voor de zitplaatsen op de hoofdtribune en dat was voor Bouwgroep Versluys en KV Oostende hét moment om de vele arbeiders te bedanken voor hun inzet. Bart Versluys en Marc Coucke trakteerden met heerlijke frieten, frikandellen en frisdrank! Dankzij de gepassioneerde gedrevenheid én vakkundigheid van 130 arbeiders zitten de werken perfect op schema. In het weekend van 6 en 7 augustus moet KVO zijn eerste thuismatch kunnen spelen in een vernieuwde, sfeervolle en comfortabele arena!


Het was een leuke verrassing voor de bijna 130 arbeiders op de Versluys-werf in het KVO-stadion! Goudgele frietjes, heerlijke frikandellen en een koele cola of limonade tijdens de middagbreak. Een stevige maaltijd op een ‘vettige’ vrijdag, geserveerd door masterchef en KVO-voorzitter Marc Coucke en Bart Versluys van Bouwgroep Versluys. De arbeiders kregen een warme dank-je-wel van beiden!

We zijn hier bezig met een huzarenstukje,” aldus CEO Bart Versluys. “In amper enkele maanden tijd is hier met man en macht gewerkt aan een nagelnieuwe tribune. We zijn bij Versluys nu wel wat gewoon als het op projecten aan komt, maar dit is toch wel een serieuze stunt. Van afbraak tot wat er op vandaag staat… Dagdagelijks zijn hier ruim 100 mensen van 8 verschillende nationaliteiten bezig met iets waar ze elders vele maanden voor nodig hebben. Met deze verrassing willen we hen een hart onder de riem steken.”


KVO-voorzitter Marc Coucke trok meteen de schort aan en ontpopte zich tot een bekwame friturist, die meteen ook voor de nodige ambiance zorgde. “Ik zie dat jij nog goesting hebt in een frietje met samoeraï-saus, hé?! Je moet ‘kloek’ staan, zodat dat hier op tijd af is”, klonk het bij Marc Coucke.
De voorzitter was zichtbaar tevreden met de stand van zaken.
Als je hier aan de voet van die tribune staat, dan kan je je niet inbeelden dat hier amper 3 maanden maanden geleden nog drie blokkendoosjes stonden. Dit moet straks toch voor een ‘boem’ zorgen in het Oostendse voetbal. Elke Oostendenaar zou hier moeten willen zijn. Leuk voetbal in een uitstekende sfeer, met extra comfort.”

Bart Versluys gaf zijn vriend-voorzitter een gesmaakte rondleiding op de werf. “Als je ziet dat onze supporters straks een fantastische bar krijgen in de buik van de tribune en dan bovenaan nog eens de Filou-Bierstraat, dan kan dat hier vonken geven. Elke supporter moet zich hier straks amuseren, want bij KVO wordt elke fan VIP, daar gaan we hard aan werken.


Momenteel heeft al 80% van de supporters een nieuw abonnement genomen. Anderen wachten op de vrije verkoop, om een andere plaats te kunnen nemen of om samen te kunnen zitten met hun vrienden. “We gaan naar een capaciteit van een 9.000 toeschouwers. Als blijkt dat we dat -net zoals vorig seizoen- goed vol kunnen krijgen, dan gaan we zeker nadenken om ook de overkant van het stadion aan te pakken,” aldus Marc Coucke. “Maar laat ons eerst maar eens kijken wat de huidige ontwikkeling met zich meebrengt. Dit moet het vervolg op een mooi verhaal worden. We rekenen daarvoor op onze fantastische twaalfde man, die zich afgelopen seizoen op een zeer positieve manier heeft laten horen. Samen met hen wordt straks ‘Iedereen KVO’.”

Over enkele weken zal ook de dakconstructie geplaatst worden en dan volgen de lichtmasten. Intussen is ook het Maes-Pils plein voor de supporters groter en aangenamer gemaakt. Méér dan de moeite dus om er straks zeker bij te zijn als de nieuwe competitie op gang wordt gefloten.

Je vindt méér foto's op onze facebookpagina en vanaf vanavond in de fotogallerij op onze website