François Marquet voor 3 seizoenen naar KV Oostende

14 jun 2018 | Sportief

Eén dag na de komst van de Kroatische verdediger Goran Milovic heeft KV Oostende nog een transfer afgerond. De 23-jarige François Marquet komt voor 3 seizoenen naar de Versluys Arena. Marquet is een creatieve centrale middenvelder die de afgelopen twee seizoen uit kwam voor Waasland Beveren.

Hij speelde er 25 wedstrijden. Na een sterk eerste seizoen, moest hij er het afgelopen jaar de concurrentie aangaan met Morioka, Seck, Angban waardoor hij minder aan spelen toe kwam. Voordien was Marquet aan de slag bij Moeskroen waar hij een schitterend seizoen speelde. Coach Gert Verheyen kent de middenvelder al langer en werkte ermee bij de U19. François was een vaste waarde bij mijn jonge Duivels op het middenveld met o.a. Dendoncker en Gerkens. Hij heeft uitstekende voeten en moet bij ons zorgen voor de creativiteit. Het is een speler met enorm veel potentieel die zich zal willen bewijzen, nadat hij een moeilijker seizoen had bij Waasland Beveren. Ik ben ervan overtuigd dat hij zijn niveau van bij Moeskroen kan terugvinden.”

Marquet komt transfervrij over van Waasland Beveren. “Bovendien is het een Belg en ook dat is belangrijk voor KV Oostende," weet voorzitter Peter Callant. "We willen dat onze fans zich kunnen veréénzelvigen met het team, zodat er een goeie band ontstaat tussen spelers en supporters. De komst van Marquet moet ons voetballend vermogen bijbrengen. Hij is nog jong, maar tegelijk brengt hij een portie ervaring mee, want hij speelde toch al meer dan 50 matchen in de eerste klasse. Zijn opleiding kreeg hij in de jeugdacademie van Standard en bij Jong PSV, dan heb je wel wat in jouw mars.”

Bij KV Oostende krijgt Marquet straks het rugnummer 8. De middenvelder is erop gebrand om iets terug te doen voor de coach die hem lanceerde bij de jonge Rode Duivels:
Ik heb de ambitie om me opnieuw te tonen. Het maakt me trots dat Oostende me wil. Ik wil de club daarom bedanken voor het vertrouwen. Het seizoen mag beginnen. Met Gert Verheyen als coach heb ik een ongelofelijk mooi jaar beleefd bij de jonge Duivels. Bij Waasland Beveren zat ik wat op een dood spoor, dus ik ben heel gretig om te tonen dat ik nog altijd dezelfde speler ben als enkele jaren geleden in Moeskroen.

Welkom François!
#KVODNA 't zit in mien