Franck Berrier opnieuw in A-kern van KV Oostende

30 dec 2017 | Sportief

Franck Berrier wordt vanaf 1 januari 2018 opnieuw opgenomen in de A-kern van KV Oostende. De Franse middenvelder gaat meteen ook mee met de selectie op winterstage naar Murcia, waar KV Oostende het slot van de reguliere competitie voorbereidt. Voorzitter Marc Coucke nam het initiatief om Berrier herop te vissen. “Franck is én blijft een uitstekende speler, die ons nog veel diensten kan bewijzen. Zijn verwijzing naar de B-kern heeft lang genoeg geduurd. Bovendien heeft hij zich de voorbije twee maanden bijzonder correct en professioneel opgesteld.”  Franck Berrier heeft nog een contract tot het einde van het seizoen 2018-2019 bij KV Oostende.

Eind oktober dit jaar werd Franck Berrier door de KVO-directie naar de B-kern verwezen. Het Oostendse nummer 10 had tijdens de sportief moeilijke periode zijn zinnen gezet op een transfer naar Thailand en probeerde op een vrij directe manier zijn overgang te forceren.
Sportief manager Luc Devroe en voorzitter Marc Coucke konden niet anders dan een voorbeeld stellen. Berrier trainde en speelde de voorbije twee maanden met de beloften, waarmee hij zich ook plaatste voor play-off 1.

De eindejaarsperiode is een tijd van bezinning en verzoening,” meent voorzitter Marc Coucke. “En daarom nam ik telefonisch contact op met Franck. Ik wou weten hoe hij terugkijkt op de voorbije twee maanden. Het is een bijzonder hartelijk en correct gesprek geworden. Tijdens de periode bij de beloften was hij een voorbeeld voor de jonge gasten. Hij heeft hen perfect begeleid en is op en top professioneel gebleven. Daarmee heeft Franck getoond dat hij weldegelijk een hart heeft voor KV Oostende. En dat waarderen we. Anderzijds heeft Berrier ook begrip getoond voor ons standpunt. Zand erover en vanaf nu kijken we enkel nog vooruit,” besluit de voorzitter.

Franck Berrier trekt van 6 tot 13 januari mee met de A-kern op winterstage. In Murcia bereiden Adnan Custovic en zijn team de tweede helft van de competitie voor. Ook Franck Berrier is gelukkig dat de situatie is bijgelegd. “De ploeg heeft het tijdens mijn afwezigheid best wel goed gedaan en daar ben ik ook blij om. Het is nu aan mij om te tonen dat ik opnieuw met volle zin een rol van betekenis kan spelen voor KV Oostende. Samen met de rest van de groep moeten we nu nog zo hoog mogelijk mikken. Er blijven nog voldoende wedstrijden om er een mooi seizoenseinde van te maken.”

Goed nieuws dus om het jaar 2017 af te sluiten en hoopvol de toekomst bij KV Oostende tegemoet te zien.

Voorzitter Marc Coucke en Algemeen Directeur Patrick Orlans nodigen alle supporters trouwens uit op een Nieuwjaarsdrink in het Buro Modern Business Center (Kamalounge), op vrijdag 5 januari 2018 om 18u. Ze zullen beiden aanwezig zijn om er met de Kustboys te praten over de toekomst van KV Oostende.