Focus op match tegen KV Mechelen

07 sep 2017 | Sportief

Vanochtend kreeg coach Yves Vanderhaeghe bijna zijn volledige kern weer samen op de Schorre. Alleen Andile Jali en Emmanuel Banda waren nog niet terug na hun interlandverplichtingen. Zij sluiten wellicht morgen aan bij de groep. Van de andere internationals bleef Zarko Tomasevic met hinder aan de hiel binnen voor verzorging. Ook Mathias Bossaerts (enkel) sukkelt met een blessure, opgelopen in de slotfase van de wedstrijd tegen Turkije. Sebastien Siani werkte, na een vermoeiende vlucht, niet de volledige training af uit voorzorg. Ramin Rezaeian tenslotte landde pas vanochtend op Zaventem en hervat morgen.

De ochtendtraining werd bijgewoond door een 80-tal leerlingen van de sportafdeling van het Atlas Atheneum Gistel. Zij bleven op de middag picknicken op de Schorre en kregen daarna een meet & greet met twee nieuwe gezichten op KV Oostende, doelman Mike Vanhamel en linksachter Aleksandar Bjelica.

Dit bezoek maakte deel uit van het Back-To-School project van de communitywerking van KV Oostende. Diego Rosseel, community-manager bij KVO: “Net zoals vorig jaar trekken we maandelijks met enkele spelers naar scholen uit de regio om hen te laten kennismaken met KVO én het echte leven van een profvoetballer. Vorig jaar deden we dat in de lagere scholen, maar nu kiezen we voor middelbare scholen, bij gasten van 14-15 jaar.”

Vanhamel en Bjelica -de Serviër praat perfect Nederlands trouwens!- vertelden enthousiast over hun eerste dagen op KV Oostende. Hoe gaat het er aan toe in de kleedkamer net voor de match? Wat doen jullie op matchdagen zelf? Heb je nog veel tijd om iets te doen met je familie?... het zijn maar een paar van de vragen die ze voorgeschoteld kregen.

De scholieren van het Atlas Atheneum kregen nog een voucher voor een wedstrijd op KV Oostende en passeerden bij de twee spelers om handtekeningen op te halen.