Fijne kerst en een gelukkig nieuwjaar !

01 jan 2018 | Supporters

Supporters,

2017 zit er bijna op. Het jaar bracht ons een gigantische rollercoaster aan emoties. Vreugde, zotheid, trots bij het behalen van play-off 1, de eerste bekerfinale uit de clubgeschiedenis, de play-off finale en het Europese ticket, de dubbele Europese confrontatie met de Franse grootmacht Marseille... tot verdriet, ontgoocheling, angst en kwaadheid  bij het verliezen van de bekerfinale, de slechte competitiestart en de gebeurtenissen van afgelopen week.
Elke emotie is oprecht geweest en mocht ook geuit worden.  Maar de rollercoaster houdt niet halt bij de ontwikkelingen van afgelopen woensdag en donderdag, want na elk dal, klimt hij weer omhoog!

Op Waasland Beveren hebben spelers én supporters getoond dat KVO leeft en ook nu overeind zal blijven. Straks rekenen het team én alle medewerkers van KV Oostende op elke fan om woensdagavond tegen KRC Genk trots en met passie onze club op een positieve manier in de kijker te zetten. Laat ons KVO op een enthousiaste en gezond passionele manier naar de buitenwereld profileren, als een club mét toekomst.
 
Uiteraard is er begrip voor de vele ontgoochelde, soms forse, woedende reacties. Die reacties mogen er zijn, de meest ludieke zijn soms de beste! Maar alle medewerkers en mensen die betrokken zijn bij KV Oostende roepen de fans in elk geval op om het ook waardig te houden.
Uiteindelijk mogen we niet vergeten dat we dankzij onze voorzitter de voorbije jaren fantastische tijden hebben beleefd. Zonder Marc Coucke was dit absoluut onmogelijk. Bovendien engageert de voorzitter zich met volle overtuiging om onze geliefde club (ook die van zijn hart, ja) niet zomaar in de kou te laten staan. Tijdens de persconferentie van de voorbije week, maakte hij duidelijk dat hij mee zal helpen zoeken naar iemand (of een groep) met een hart voor KVO, die voor de continuïteit en de verdere geleidelijke groei van deze club garant zal staan.

Het zijn geen loze woorden. Vanzelfsprekend zullen daarover tijdens dit proces geen details bekendgemaakt worden. Een dergelijke overdracht kan alleen slagen als er in alle rust en sereniteit kan aan gewerkt worden. Op het juiste moment zal daarover wel gecommuniceerd worden, ook al zullen media de komende maanden allerlei pistes en speculaties lanceren. De enige, correcte informatie zal door de club verspreid worden eens de zaken rond zijn. Geef ons de tijd en mogelijkheid om hier achter de schermen met de directie hard aan te werken.

Intussen zijn twee zaken van cruciaal belang:
1. KV Oostende wil zo snel mogelijk streven naar sportieve zekerheid dit seizoen. De linkerkolom van het klassement is in zicht. Woensdag kan daarin een grote stap worden gezet.
2. KV Oostende wil een club blijven die gezonde ambitie, passie en gedrevenheid uitstraalt. Op en naast het veld.

In beide gevallen hebben we jullie nodig, fans. Kom woensdag naar de uitverkochte Versluys Arena, toon jullie hart voor KV Oostende door vooral positieve steun en gezangen voor onze spelers op het veld. Zij moeten het doen, samen met iedereen in de tribunes. United we stand! Laat dit een mooie Kerstgedachte zijn, waarin iedereen zich kan vinden.

Namens KV Oostende, de directie, spelers, technische en medische staf en alle medewerkers wensen we jullie in elk geval een warm en gezellig Kerstfeest en voor straks een gelukkig en gezond Nieuwjaar. Bekijk hun boodschappen in onderstaande video.