Facebook-interview met Gert Verheyen

05 jul 2018 | Sportief

Op Facebook hadden we een live interview met Gert Verheyen. De vijf meest gestelde vragen hebben we hieronder gebundeld.

Wat zijn de doelstellingen van dit KVO?
We hebben nooit onder stoelen of banken gestoken dat we willen meestrijden om Play-off 1 en aan die ambitie is niets veranderd. Of je dat doel dan ook haalt, hangt ook van details af. Als de G5 zich al kwalificeert voor Play-off 1 schiet er maar één plekje meer over hé. Maar ik pin me niet enkel toe op het puntenaantal. Ik wil ook het voetbal terugzien waar we dagelijks op trainen. Een herkenbare manier van voetballen waarmee we onze supporters willen verwennen, zeker in de thuiswedstrijden.

Met welke veldbezetting wil je dat herkenbaar voetbal brengen?
Goh, ik vind dat er te veel wordt gefocust op systemen. Vaak nemen mensen als het ware een foto van een systeem. Dan zeggen ze dat die ploeg in dat bepaald systeem speelt, maar spelers zijn constant in beweging waardoor dat systeem ook tijdens een wedstrijd wijzigt. Wél vind ik positiespel héél belangrijk en ik heb natuurlijk een ideaalbeeld voor ogen en dat is dan inderdaad een systeem waarbij we uitgaan van drie centrale verdedigers. Maar ik houd ook niet halstarrig vast aan één systeem. De spelers moeten zich goed voelen in de manier van spelen en ik treed dan ook in dialoog met hen. Maar natuurlijk neem ik wel de eindbeslissing hé.

Bepaalde fans vrezen voor een gebrek aan ervaring. Hoe kijk je daar zelf tegenaan?
Wat is ervaring hé? Je kunt jong zijn, maar toch al veel ervaring hebben. Kijk maar naar doelman Ondoa die op zijn 22 al de Afrika Cup won. Wout Faes is 20 en speelde een héél seizoen in de Eredivisie. Boonen voetbalde nog niet in een eerste ploeg, maar trainde wel op hoog niveau bij Manchester United. Uiteindelijk primeert kwaliteit nog steeds op ervaring. En als we dan toch over ervaring spreken, met jongens als Capon, Lombaerts, Milovic, Tomasevic, Jonckheere, Vandendriessche en Canesin hebben we toch wel wat spelers rondlopen die hun strepen al hebben verdiend op het hoogste niveau.

Mogen we nog versterking verwachten?
Dat is zeker de bedoeling. We hebben altijd gezegd dat als er iemand vertrekt, ie wordt vervangen. Gano is nu vertrokken dus we willen er zeker nog één extra aanvallend profiel bij. We zijn bezig met een speler die zowel in de spits als op het middenveld uit de voeten kan.

Tot slot, wanneer ben je na drie wedstrijden een tevreden trainer?
Net zoals elke trainer wil ik natuurlijk negen op negen halen, maar met wedstrijden tegen Anderlecht en Genk is dat geen sinecure. Het spreekt voor zich dat we de eerste thuismatch tegen Moeskroen absoluut willen winnen, maar ook hier wil ik me niet toespitsen op een bepaald puntenaantal. Ik wil herkenbaar en goed voetbal zien en dan volgen de punten op termijn sowieso.