Extra dagje vrij voor A-kern, internationals vol aan de bak

13 nov 2017 | Sportief

Terwijl Custovic zijn selectie nog wat rust geeft tot morgen (dinsdag), moeten de Oostendse internationals vol aan de bak.

Andile Jali verloor afgelopen vrijdag met 0-2 van Senegal. Bij Zuid-Afrika viel Jali in na 63 minuten, toen de stand al op het bord stond. Morgen is er de terugwedstrijd in Senegal

Sebastien Siani speelde met Kameroen zaterdag 2-2 gelijk tegen het Zambia van Emmanuel Banda. Siani speelde de volledige wedstrijd en kwam met Kameroen twee keer op voorsprong. Banda mocht invallen in de 85ste minuut en kon in de slotminuut mee de gelijkmaker vieren.

Ramin Rezaeian startte op de bank bij Iran, dat met 2-1 won van Panama. De wedstrijd werd gespeeld in Graz (Oostenrijk). Onze vleugelspeler kwam na 59 minuten tussen de lijnen. Vanavond speelt hij nog met Iran tegen Venezuela.

Richairo Zivkovic heeft de weg naar doel duidelijk weer gevonden, ook bij de Nederlandse U21. Een week na zijn eerste officiële KVO-doelpunt, scoorde hij nu de 5-0 in de wedstrijd tegen Andorra. De Nederlandse U21 wonnen uiteindelijk met 8-0. Zivko Turbo viel in na 64 minuten.

Hasan Özkan won met de Turkse U21 van Malta (0-1) en neemt het morgen op tegen de Beloften van onze Rode Duivels. Özkan had een basisplaats en speelde de hele wedstrijd.

Jelle Bataille en Robbie D’Haese nemen met de Belgische U19 van Gert Verheyen deel aan de kwalificatieronde voor het EK 2018 in Finland. Zij spelen drie wedstrijden in Macedonië.
De U19 wonnen eerst met 3-0 van Liechtenstein, D’Haese speelde de hele match, Bataille viel in na 53 minuten.
Maar tegen Macedonië werd 1-2 verloren. In deze match viel Robbie D’Haese in na 62 minuten, Bataille bleef op de bank.
Morgen is er de laatste wedstrijd tegen Zwitserland.

Logan Ndenbe tenslotte zit in Murcia (Spanje). Hij speelt er vriendschappelijk met de U18 van de Rode Duivels. Bij de 3-0 zege tegen Ierland zat Ndenbe de hele wedstrijd op de bank. Maar tegen Tsjechië (1-1) stond hij 90 minuten in de basis. Vandaag spelen de U18 nog tegen Nederland.