Eupen - KVO 3-2

04 mei 2019 | Sportief

Op de zevende speeldag in Play Off II maakten de kustboys een  verre verplaatsing naar Eupen. Oostende en Eupen stonden al voor de vijfde keer tegenover elkaar dit seizoen. De Kustboys wonnen de eerste confrontatie in de competitie en kegelden Eupen uit de kwartfinales voor de beker. Oostende dwong vorige week tegen Charleroi nog een punt af en ook nu hoopte Franky Van Der Elst punten te rapen.

In de eerste tien minuten was er weinig te zien, buiten dat er een gele kaart viel voor De Sutter en Sakala die verzorgd werd aan de zijlijn. De eerste kans voor de thuisploeg viel pas na een kwartier in de eerste helft. Het is Faes die het schot in de zestien meter van Lazare afblokte in een hoekschop. Midden in de eerste helft was er de eerste kans voor de kustboys, Boonen besloot in de draai over. Capon werd vervangen met een achillespeesblessure, jonkie Bataille nam zijn positie over. Het was Eupen dat als eerste op voorsprong kwam. Een kopbal van Toyokawa uit een hoekschop liet Ondoa kansloos achter. De Kustboys reageerden meteen. De Bock knalde vanuit de grote rechthoek, maar Van Crombrugge voorkwam de gelijkmaker met zijn vuisten. De Sutter probeerde opnieuw, maar zijn schot werd in hoekschop verwerkt. Oostende bleef komen, maar ook Marquet kon de stand niet op gelijke hoogte brengen, zijn bal ging nipt naast. Uiteindelijk viel in de slotfase van de eerste helft dan toch de gelijkmaker via de attente De Sutter. De rust gingen we in met een 1-1 op het scorebord. Een verdiende score na een gelijkopgaande eerste helft.

De Panda’s kwamen sterk uit de kleedkamer en domineerden het begin van de tweede helft. Ocansey miste van dichtbij en stond bovendien buitenspel. Eupen kwam opnieuw aanzetten met een knappe actie van Bushiri , Toyokawa trapte over. De thuisploeg bleef druk zetten. Lombaerts haalde Lazare onderuit in de zestien en scheidsrechter Smet wees meteen naar de stip. Toyokawa zette de strafschop om en maakte zijn tweede van de avond. Daarna viel een positieve noot te noteren. Michiel Jonckheere mocht na zijn lange blessure voor het eerst op de mat dit seizoen, hij verving Nkaka. Zijn eerste speelminuten leken geluk te brengen want na het raadplegen van de beelden, wees scheidsrechter Smet naar de strafschopstip na een handsbal. Vanlerberghe kweet zich van de taak en zette de elfmeter om: 2-2. De vreugde was echter van korte duur want één minuut later ging de bal aan de overzijde opnieuw op de stip. Opnieuw was het Lazare die onderuit werd gehaald, deze keer doot Faes. Deze keer was het Msakni die de elfmeter omzette: 3-2, meteen de eindstand.

Opstelling: Ondoa, De Bock, Faes, Lombaerts, Milovic, Capon (Bataille), Nkaka (Jonckheere), Marquet (Vanlerberghe), Boonen, Sakala, De Sutter.