Eerste training zit erop: "Content met wat ik zag"

19 jun 2019 | Sportief

De kop is eraf: de eerste trainingsdag werd afgewerkt met 21 spelers, waaronder drie transfers en vier beloften. "Op korte termijn moet daar nog een centrale middenvelder en een aanvaller bij, maar ik ben nu al tevreden met wat ik zag," aldus Kare Ingebrigtsen na zijn eerste oefensessie op Oostendse bodem. 

Alsof de duivel er mee was gemoeid: net op het moment dat de spelers hun opwarming startten, gingen de hemelsluizen open. Nieuwkomer Ronald Vargas zag er de 'fun' wel van in. "Het Belgische weer is iets wat ik niet heb gemist in Australië of Griekenland, maar toch ben ik blij om hier terug te zijn. Mijn vriendin is afkomstig van Koksijde en nu was het juiste moment om terug te keren. Mijn hondje zit al twee jaar bij mijn schoonouders, hij zal luid kwispelen nu we definitief terug zijn (lacht). Op sportief vlak heb ik trouwens niet het gevoel dat ik mij hier moet bewijzen. Iedereen weet wat ik kan en het is aan mij om dat te tonen. Op een enkelbreuk na, was ik in twee jaar Australië nooit geblesseerd. Ik voel me goed en dat wil ik hier uitstralen op het veld."

"Het Belgische weer heb ik niet gemist, maar ben blij om terug te zijn"
Even later voelde Vargas zich misschien al iets meer in het Australische klimaat want de zon kwam zowaar piepen boven 'de Schorre'. De Noorse televisiemensen - aanwezig om hun landgenoot Kare Ingebrigtsen te volgen - voelden zich opeens helemaal in een subtropisch klimaat. "Wij zijn de Noorse koude gewend, dan is zo'n zomerzonnetje wel aangenaam." 
Intussen voelde onze nieuwe Noorse trainer zich als een vis in het water. "Het is fijn dat de Noorse televisie helemaal naar hier kwam om mij te volgen. Dat wil toch zeggen dat ik iets heb betekend in mijn geboorteland," aldus Ingebrigtsen. Maar goed, dat is allemaal niet meer van tel. Ik begin hier van nul en dat vind ik fijn. Ik was toe aan iets nieuws in mijn carrière en dat heb ik gevonden in Oostende. De stad bevalt me en wat ik hier op het veld zie, stemt me al meteen tevreden. Er is heel wat kwaliteit aanwezig, het komt erop aan om na een moeilijk seizoen het zelfvertrouwen op te krikken bij bepaalde spelers. Met Skulason, Neto en Vargas deden we bovendien al een stevige kwaliteitsinjectie. Nu kijken we nog uit naar een defensieve middenvelder en een spits. Mocht er een potentiële basisspeler vertrekken, dan wordt ie sowieso vervangen."

"Tevreden met wat ik nu al zag"

Na een kleine twee uur vindt Ingebrigtsen het welletjes. Het was een pittige training met een gretige spelersgroep. Ook een honderdtal aanwezige supporters zagen dat het goed was. "We hebben een goed gevoel bij de nieuwe spelers en de trainer," zo klonk het bij een die-hard fan. "De trainer lijkt me een aimabele man, hij kwam meteen een praatje doen. Bovendien toont KVO dat het nog steeds ambitieus is en ik hoop dan ook dat alle twijfelaars snel hun abonnement kopen."

Meer info over de abonnementen? Dat vind je hier ! Bekijk de video van de eerste training hieronder !

"De trainer kwam meteen een praatje doen met de fans"