Een succesvolle eerste editie van KVO Etixx Run

23 apr 2019 | Supporters

Op maandag 22 april stond de eerste eerste editie van de KVO Etixx Run op het programma in de Versluys Arena. Onder een stralende zon hebben 400 lopers deelgenomen aan de recreatieve belevingsloop in én rond het stadion van KVO. Supporters, sympathisanten, en (jeugd)spelers  liepen 2, 4 of 6 km ten voordele van het project “pijnbeleving bij kinderen” van het AZ Damiaan te Oostende.

Sportieve uitdaging voor jong én oud

De deelnemers aan de KVO Etixx Run kregen van de organisatie een pittig parcours voorgeschoteld. Alle 400 deelnemers moesten telkens een rondje van 2km afleggen. De 240 trappen in de omloop maakten het extra zwaar voor de lopers. De deelnemers werden per wave op het parcours losgelaten. De lopers uit wave 1 ging om 13 u van start. Ook de spelers tekenden present en liepen samen met jeugdspelers en fans in wave 2 doorheen de meest exclusieve ruimtes zoals de kleedkamer, spelerstunnel, perszaal, VIP-ruimtes en hoofdtribune. Zowel voor fans als spelers was dit een unieke belevenis.

De deelnemers reageerden dan ook zeer positief:

“Het is echt fanastisch om al lopend een kijkje te kunnen nemen in de catacomben van de Versluys Arena. Op deze manier kom je op plaatsen waar je nooit anders komt. Als recreatieve loper en KVO-sympathisant was dit voor mij de geknipte gelegenheid om te genieten van een sportief dagje vakantie aan zee. Ik ben alvast fan van dit evenement én kijk uit naar de volgende editie” aldus deelnemer Pierre (29 jaar). 

Tijdens het lopen konden de deelnemers genieten van het prachtige decor en muzikale intermezzo’s aan de hoofdingang en in het Buro Modern Business Center. Het was zowel voor de getrainde als recreatieve loper een hele uitdaging. Het deelnemersveld was erg divers: jong en oud waren bereid om in zomerse temperaturen te zwoegen én zweten aan de zijde van de spelers. Gelukkig was er op het parcours voldoende bevoorrading voorzien waardoor de deelnemers tijdens het lopen op wat verkoeling konden rekenen. 

Terugblikken op een geslaagde eerste editie

De organisatie van de KVO Etixx Run is een samenwerking tussen KVO, partner Etixx Sports Nutrition en vier studenten Sport & Bewegen van Howest. Studenten Pieter-Jan Vantilborgh, Edwar Houpline, Toon Baldewijns en Henri Vandierendonck blikken terug op een geslaagde eerste editie "Met 400 deelnemers zijn we zeer tevreden met de opkomst voor deze eerste editie. We ontvingen veel positieve reacties van de deelnemers, dat stemt ons gelukkig. Het mooie weer was dan ook nog eens de kers op de taart."

Achteraf werden de beentjes - ter recuperatie - nog eens goed losgeschud in de eventzone. De deelnemers én hun supporters konden op de afterparty genieten van DJ-animatie, een drankje aan de bar en een deugdoende massage. Bedankt aan alle deelnemers en partners voor hun steun en enthousiasme! 

Foto's van het event kan je hier bekijken!