Dutoit en Vandendriessche winnen padeltornooi

07 mei 2019 | Sportief

Dinsdagvoormiddag stond er voor één keer géén voetbaltraining op het programma, maar wél een heus padeltornooi. In de Brugse padelclub van eigenaar Tom De Sutter werd er hard gestreden om de fel bevochten gouden medaille binnen te rijven. "Ik zie dit als een leuke teambuildingsactiviteit twee weken voor het einde van het seizoen," aldus Franky Van der Elst. "Enerzijds ligt de focus eens niet op voetbal, maar anderzijds zijn de jongens wel de hele tijd in beweging."

Tom De Sutter nodigde de voltallige kern uit in zijn padelclub in Brugge
Gastheer Tom De Sutter schakelde samen met zijn kompaan Laurens De Bock het duo Jonckheere-Lombaerts uit op weg naar de finale. Daar kwamen ze het Franse duo Dutoit-Vandendriessche tegen. Zij waren dan weer te sterk voor de youngsters Bataille en D'Haese. De finale werd een wedstrijd om van te smullen, met een perfecte combinatie van fysiek, tactiek én techniek. Uiteindelijk haalden Kevin Vandendriessche en William Dutoit de eindwinst binnen. "Als het seizoen voorbij is, speel ik dit regelmatig," aldus Vandendriessche. "Het is een sport waarin verscheidene aspecten belangrijk zijn. Niet enkel techniek of fysiek, maar ook tactiek en reactiesnelheid. Voor een doelman is dit zelfs een goede oefening om de reflexen te testen. William heeft het dus goed gedaan want we wonnen samen de finale."

William Dutoit en Kevin Vandendriessche wonnen het padeltornooi
Na het padeltornooi genoten spelers en staf nog van een heerlijke BBQ en er werden enkele vrijwilligers in de bloemetjes gezet. Denk maar aan het trio Eric-Willy en Liliane, die er altijd voor zorgen dat de was en de plas wordt gedaan op 'de Schorre'.

Morgen om 10u staat er weer een normale voetbaltraining op het programma. Franky Van der Elst kan daarvoor wel niet rekenen op het trio Canesin-Capon-Coopman. Fernando Canesin sukkelt nog steeds met de hamstrings en vertrok maandag al richting Brazilië voor een welverdiende vakantie. "Fernando ziet zijn familie niet vaak en hij zou dit seizoen sowieso niet meer fit raken," aldus fysiektrainer Joost Desender. "Hij kreeg een revalidatieschema mee zodat hij snel weer de oude is en kan werken naar volgend seizoen toe." Ook voor Capon (ontsteking achillespees) en Coopman (adductoren) zit het seizoen er zo goed als zeker op. Sakala was er vandaag dan weer niet bij wegens ziekte.