Didier Ovono naar Franse tweedeklasser FC Paris

08 aug 2017 | Sportief

Didier Ovono heeft een contract voor één seizoen getekend bij de Franse tweedeklasser FC Paris. We wensen Didier veel succes bij zijn nieuwe club en willen hem bedanken voor zijn bijdrage aan het KVO-succes van de voorbije vier seizoenen.

Didier Ovono kwam in november 2013 als vrije speler naar KVO en maakte zijn debuut op het veld van Club Brugge. Op korte termijn ontpopte hij zich als publiekslieveling met zelfs zijn eigen cocktail én hamburger. Zijn bijnaam werd 'd'Ostensche Panter' en sportief maakte hij de groei van KVO vanop de eerste rij mee: de finale van Play-off 2 en de halve finale van de beker in 2014, voor het eerst verzekerd van drie seizoenen op rij in eerste klasse in 2015 en voor het eerst Play-off 1 in 2016. In het seizoen 2016-2017 moest hij z'n plek afstaan aan Silvio Proto, maar tijdens diens blessure deed Didier zijn duit in het zakje om KVO voor het tweede jaar op rij richting PO 1 te stuwen en met zijn gestopte penalty tegen Gent hielp hij KVO ook richting bekerfinale.
Omwille van zijn vertrek naar de Afrika Cup werd William Dutoit gehaald en na zijn terugkomst moest Didier zich tevreden stellen met een plek als derde doelman.
Zijn contract liep eind vorig seizoen af en het duurde even voor Didier een nieuwe club vond. Donderdag was hij nog op bezoek in de Versluys Arena tijdens KVO - Marseille en toen maakte hij al bekend dat hij eerstdaags bij een nieuwe club zou tekenen. Dat gebeurde nu dus bij Paris FC, in de Franse tweede klasse.

We wensen Didier veel succes toe met zijn nieuwe uitdaging !

Didier Ovono kwam de fans een laatste keer groeten tegen Marseille