"Deal met investeringsmaatschappij voor 95 % rond"

17 jan 2020 | Sportief

Een kleine 500 supporters tekenden gisteren present op de nieuwjaarsreceptie in de spektakelzaal. Daar vertelde voorzitter Frank Dierckens dat “een deal met de Amerikaanse investeringsmaatschappij Pacific Media Group  voor 95 procent rond is.” KVO hoopt om de deal binnen de vijf dagen af te ronden.

De gezamenlijke receptie van KVO en de supportersfederatie Kustboys werd gisteren druk bijgewoond. Bijna 500 aanwezigen genoten van het buffet (vol au vent of stoofvlees) dat zorgvuldig bereid werd door het Horeca Team onder leiding van Eddy Vanstechelman.


Om 20.30 u startte het eigenlijke praatgedeelte met in de zetel Rik Coucke en Nils Vanneste van de jeugdwerking en beloftentrainer Kurt Bataille. Rik Coucke beklemtoonde nog eens de sociale rol die de jeugdwerking inneemt in de Oostendse samenleving want meer dan 600 jeugdspelertjes zijn wekelijks aan de slag op ‘de Schorre’. Daarnaast doet onze jeugd het ook op sportief vlak goed want twee jeugdploegen staan zelfs aan de leiding in hun klassement. Beloftentrainer Kurt Bataille was dan weer blij dat drie van zijn jongens (Anton Tanghe, Blerind Morina en Pie Bekili) mee konden op stage om daar de nodige ervaring op te doen.


Na het luikje over de jeugd schoven onze nieuwe trainer Dennis Van Wijk en Sportief Manager Guy Ghysel aan tafel om vooruit te blikken op de belangrijke wedstrijd van zaterdag tegen Waasland Beveren. “Die wedstrijd kan cruciaal zijn als we hem winnen en Cercle verliest. Het spreekt dan ook voor zich dat we voluit voor de drie punten gaan. Ik zal nog niet al te veel in mijn kaarten laten kijken, maar ik kan wel al zeggen dat ik toch een ietwat andere veldbezetting zal hanteren. Ik wil direct voetbal zien met veel inzet. We moeten de mouwen opstropen en de supporters vanaf de eerste minuut achter het team krijgen.”
Intussen bevestigde Sportief Manager Guy Ghysel dat de gesprekken zijn opgestart met de spelers die in juni einde contract zijn. “Ook met Manchester City wordt er gepraat over een verlengd verblijf van Ante Palaversa. De speler in kwestie staat daar zelf ook niet weigerachtig tegenover. Of het zal lukken, valt nog te bezien, maar wij hebben alvast wel een goede relatie met de mensen van City. Afwachten dus. Laat ons eerst maar beginnen met die belangrijke wedstrijd van zaterdag.”


Last but not least was het de beurt aan voorzitter Frank Dierckens om plaats te nemen in de sofa. Hij gaf er tekst en uitleg over de gebeurtenissen van de voorbije weken én pakte er meteen ook uit met nieuws. “Ik kan zeggen dat een deal met het Amerikaanse investeringsbedrijf Pacific Media Group voor 95 procent rond is. Er is nu een exclusiviteit van 5 dagen, wat betekent dat we in deze periode niet met andere partijen mogen onderhandelen. Beide partijen hebben nu de intentie om met elkaar in zee te gaan en deze deal af te ronden. Het kan dan wel nog een tweetal weken duren tegen dat alle documenten opgesteld en ondertekend zijn.”

Pacific Media Group is al jarenlang actief in de mediawereld en spitste zich de voorbije jaren toe op de sportwereld. Zo investeerden ze in het Franse Nice en zijn ze nu ook actief bij Barnsley (Engeland- en Thun (Zwitserland).
“Voor mij is het belangrijk dat ik weet aan wie ik verkoop en dat ik weet wat de plannen zijn op lange termijn,” aldus Frank Dierckens. “Dat is in deze deal het geval. Ze stelden ons een duidelijk sportief plan voor met ook veel aandacht voor de jeugdwerking, iets wat ik zeer belangrijk vind. In voorstellen van andere geïnteresseerden zouden we louter een satelietclub worden en dat wou ik niet. Ik wil ten allen tijde een zekere eigenheid behouden. Daarom ben ik ook blij dat ik in deze deal aan boord kan blijven als voorzitter. Niet omdat ik perse wil vasthouden aan mijn postje, wél omdat de lokale verankering zo verzekerd blijft. Voor de sponsors, supporters, medewerkers, … is het toch altijd makkelijker communiceren als je nog iemand lokaal aan het roer hebt staan. Bedoeling zou zijn dat ik mij focus op het operationele en dat de nieuwe partij, samen met Guy Ghysel en de trainersstaf, het sportieve beleid bepaalt. Als de deal helemaal rond is, zullen we verder communiceren, maar nu gaan we de komende dagen druk aan de slag om alles te finaliseren. Ik hoop dat de focus nu eindelijk eens kan worden verlegd naar het belangrijke duel van zaterdag tegen Waasland Beveren. Met de steun van de supporters ben ik ervan overtuigd dat we de drie punten zullen thuishouden.”