De Sutter en Nkaka bezoeken Ensorinstituut

14 mrt 2019 | Sportief

Deze namiddag geen les Nederlands of les Wiskunde voor de leerlingen van het Ensorinsituut. Voor hen stond er een visite van spelers Tom De Sutter en Aristote Nkaka op het programma. Tom en Aristote trokken na de ochtendtraining naar de Oostendse middenschool en gingen op bezoek bij de jonge garde KVO-fans.

De scholieren uit het eerste middelbaar kregen eerst een presentatie over KVO en zijn community waarna de spelers zelf het woord namen. Nkaka gaf aan de Oostendse leerlingen een goede raad mee:  “Van kleins af droomde ik ervan om profvoetballer geworden. Dankzij de steun van mijn ouders en broer én mijn harde werk heb ik mijn doel bereikt. Daarom, blijf altijd in jezelf geloven en streef jouw dromen na.“ De presentatie werd afgerond met een KVODNA-quiz. De leerlingen van het Ensorinstituut zijn duidelijk KVO-kenners want zij haalden dan ook een perfect rapport. De school heeft dan ook een nauwe link met KV Oostende door het project ‘Edufoot’ dat door de KVO-community gesteund wordt. Zo liep Rocky Bushiri er lange tijd school.

Na de signeersessie werd het leslokaal ingeruild voor de sportzaal. Tom en Aristote verzamelden samen met de leerlingen om een aantal balspelletjes te spelen. De leerlingen werden ingedeeld bij teamkapiteins De Sutter en Nkaka. In de afsluitende voetbalwedstrijd trok team Nkaka aan het langste eind. Maar geen verliezers in dit spel. Elke scholier kreeg een poster en een gratis ticketvoucher uit de handen van de spelers. Zij zijn, net als alle andere KVO-fans, welkom om uus wèreldploegsje te komen aanmoedigen in de Versluys Arena.