David Rozehnal stopt met professioneel voetbal

04 apr 2018 | Sportief

David Rozehnal heeft bekendgemaakt dat hij stopt met professioneel voetbal. Rozehnal vertoefde al sinds begin december in zijn thuisland Tsjechië omwille van familiale problemen. Hij gaat aan de slag bij de amateurclub uit zijn dorp, waar ook zijn broer voetbalt.

David Rozehnal kwam in juli 2015 bij KVO terecht. Hij had er dan al een indrukwekkende carrière opzitten: na zijn twee seizoenen bij Club Brugge speelde hij achtereenvolgens voor PSG, Newcastle, Lazio Roma, Hamburg en Lille. Hij speelde met Tsjechië ook op de WK's van 2004 en 2008. 
Bij KVO was Rozehnal meteen van goudwaarde. Met zijn ervaring en présence werd hij de leider van de Oostendse verdediging en een prima mentor voor jonge verdedigers als Milic en Lukaku. In zijn eerste seizoen bij KVO zorgde hij er mee voor dat we voor het eerst Play-off 1 speelden en vorig seizoen leidde hij KVO mee naar de bekerfinale én Europees voetbal. Zo scoorde hij ook een belangrijk doelpunt in het barrageduel tegen KRC Genk.

Rozehnal scoorde een belangrijke goal tegen Genk
Dit seizoen was zijn laatste echte wapenfeit de dubbele confrontatie tegen Marseille. "We hebben het Marseille echt moeilijk gemaakt en we kunnen Europa met opgeheven hoofd verlaten," klonk het toen na de 0-0 in de terugwedstrijd. 
Dit seizoen belandde Rozehnal op de bank, maar op zijn 37ste bleef hij belangrijk in de kleedkamer. In december keerde hij terug naar Tsjechië omwille van familiale problemen. Rozehnal, die na dit seizoen sowieso einde contract was, keert dus niet meer terug naar België en zet een punt achter een rijk gevulde carrière. "Mijn familie is nu het allerbelangrijkste en daar wil ik me ook op focussen," zo klinkt het. "Ik wil alle KVO-fans bedanken voor de hartelijke ontvangst en al de ploegmakkers, stafleden en medewerkers voor de fantastische jaren. Ik hoop dat de omstandigheden het toelaten om nog eens afscheid te komen nemen in de Versluys Arena."

Bedankt David en je bent natuurlijk altijd welkom in Oostende !