Danick Minne: (bijna) 20 jaar dienst bij KVO !

09 okt 2018 | Sportief

De voorbije vijf jaar maakte KVO als club een enorme groei mee. Dat ging gepaard met veel nieuwe gezichten, zowel sportief als extra-sportief, maar toch zijn er nog steeds enkele oude getrouwen op post in en rond de Versluys Arena. Binnen de sportieve staf zijn er materiaalmeester 'Lucsje' Benthein, manusje-van-alles Robert 'Chaf' Chaffart, hoofdscout Guy Ghysel en Jeugddirecteur/Team Manager Rik Coucke. Maar ook extra-sportief kan KVO al jarenlang rekenen op Secretaris Andre Cattellion, Horeca Manager Eddy Vanstechelman en Commercieel Manager Geert Vergauwe. Maar één van de allerlangst dienende personeelsleden is toch wel Danick Minne. In 2000 begon hij als Commercieel Manager, nu is hij actief in de Sales. 

Danick, hoe is het bijna 20 jaar geleden begonnen voor jou bij KVO?

"Toen Luc Devroe in 2000 zijn rol van Algemeen Manager inruilde voor het trainersschap bij KVO, werd ik binnen gehaald als Commercieel Manager. Ik moest de club op commercieel vlak de 21ste eeuw binnenloodsen. Sportief waren het echter woelige tijden want KVO zakte in 2001 naar derde klasse, waar het in 1981 als fusieploeg was gestart. Terug naar af dus en dan is het ook moeilijk om nieuwe sponsors binnen te halen. Maar kijk, in 2004 promoveerden we opnieuw naar eerste klasse. Dát was misschien wel hét mooiste moment uit mijn KVO-carrière."

Spijtig genoeg werd het verblijf in eerste klasse toen tot één seizoen beperkt, máár we wonnen wél op het veld van Anderlecht.

"Laat dat nu meteen mijn tweede mooiste herinnering zijn (lacht). We kwamen er welgeteld één keer over, maar wonnen wél met 0-1. Toen ik na de wedstrijd met Eddy Vergeylen bij Michel Verschueren stond, excuseerden we ons zelfs voor de overwinning. Maar het was alvast wel dé stunt van het seizoen."

2005: Danick Minne en Michel Preud'homme

Het zou uiteindelijk tot 2013 duren vooraleer KVO zijn plek in eerste klasse weer afdwong. 

"Die promotie maakte ik enkel mee als supporter, niet als werknemer. Omwille van meningsverschillen met toenmalig voorzitter Yves Lejaeghere had ik er één seizoen eerder de brui aan gegeven. Na de promotie en met de komst van Marc Coucke en Patrick Orlans begon KVO echter aan een nieuw hoofdstuk. Patrick Orlans overtuigde mij om mee te schrijven aan dat nieuwe verhaal. Hij vond dat er weer een échte Oostendenaar in het commercieel team moest en daar ben ik blij om. Onder het nieuwe beleid werd KVO in sneltempo geprofessionaliseerd. Daar waar we begin jaren 2000 met twee of drie mensen op kantoor werkten, zijn dat er intussen meer dan 20."

2018: Danick Minne (rechts vooraan) met de 'oude' getrouwen van KVO en Algemeen Directeur Patrick Orlans

Marc Coucke vertrok intussen wel naar Anderlecht.

"Dat was natuurlijk een complete verrassing voor iedereen, maar bon, we moeten vooruit kijken nu. De structuur staat er en met Peter Callant hebben we nu een voorzitter die de traditionele KVO-waarden hoog in het vaandel draagt. Als échte Oostendenaar mét KVO-DNA pas ik ook perfect in dit nieuwe verhaal."

Zelfs jouw privé-leven is nauw verbonden met dat van KVO.

"Toen ik bij KVO begon, kwam een jonge Lars Wallaeys ook net piepen in de eerste ploeg. Hij ontpopte zich als rasechte Oostendenaar tot boegbeeld én aanvoerder van de ploeg. Na een wedstrijd leerde hij in de oude Club 31 bij Chaf mijn dochter Julie kennen. Zij werden een koppel en intussen schonken zij mij twee kleinkinderen. Je kunt dus wel stellen dat KVO een belangrijke rol speelt in mijn leven."

Lars Wallaeys (derde van links) met zijn familie en Julie Minne

Last but not least, ook de politiek neemt een prominente rol in jouw leven in.

"Ik sta dit jaar voor de zevende keer op de lijst van Open VLD. Zondag wordt dus weer een dag met gezonde spanning, maar ik ben op een leeftijd gekomen waarop ik me niet meer zot laat maken (lacht). Open VLD is trouwens een partij die ook in het verleden verbonden was met KVO. Zo kwam erevoorzitter Eddy Vergeylen ooit nog op als lijsttrekker en was Schepen Martine Lesaffre ooit nog penningmeester bij KVO. "

En zo is de cirkel rond. Veel succes met je privé-leven, je politieke ambities én natuurlijk KVO !