Dag van de Vrijwilliger: Bedankt !

04 dec 2018 | Supporters

Wie zorgt ervoor dat de spelers elke dag in propere vers gewassen trainingsuitrusting het veld op kunnen?
Op wie kunnen de vele jeugdspelers rekenen om zorgeloos te trainen en hun wedstrijdjes af te werken?
Wie zorgt er elke wedstrijd voor de veiligheid en het goeie onthaal van onze fans?
Een vuil stadion vol afval moet elke twee weken weer proper gemaakt worden? Wie doet zoiets zonder morren?

Elke week opnieuw kan een club als KV Oostende rekenen op een pak vrijwilligers die de club in hun hart dragen en zich ten dienste stellen van onze organisatie.  Zij zijn in heel veel sportverenigingen de dragende krachten achter een organisatie. Die vrijwilligers worden vandaag, woensdag 5 december, extra in de bloemetjes gezet tijdens de nationale dag van de vrijwilliger. Net vandaag spelen we onze 1/8ste finale in de Beker van België in Moeskroen. KVO bedankt hen dan ook allemaal met een gratis ticket voor deze bekerwedstrijd. 

Wij maakten van de gelegenheid gebruik om ook enkele vrijwilligers eens in de picture te plaatsen op onze website.

Rudy Vollebaut
 


Hoe lang ben je al vrijwilliger?
Ik ben een jaar of 4 geleden begonnen toen de eerste voorbereidingen werden getroffen voor de bouw van de nieuwe tribune. Ik werk 4/5de op mijn vaste job en ik was sowieso elke vrijdag thuis. Nu ben ik blij dat ik mijn vrijdagen kan invullen met mijn aanwezigheid op KV Oostende.
Wat is je taakinvulling?
Ik ben wat ze noemen een manusje-van-alles. Alle klusjes neem ik voor mijn rekening, gaande van verven tot timmeren en van boren tot herstellen. Ik ben graag bezig met mijn handen en dan is deze functie ideaal.
Wat is het grootste plezier in je job?
Voornamelijk de goede sfeer die er heerst onder de collega’s. Er wordt hard gewerkt, maar terzelfdertijd lachen we ook heel wat af. We helpen elkaar waar nodig en dat is ook de sterkte van ons team. Daarnaast doet het deugd om te zien dat ik mijn steentje bijdraag aan de groei van de club. De nieuwe tribune is iets om fier op te zijn.

Filip Van Loo
 

Hoe lang ben je al vrijwilliger?
Toen KVO in 2013 promoveerde naar eerste klasse vroeg ik aan veiligheidsverantwoordelijke Guido De Block of hij nog mensen kon gebruiken in zijn stewardteam. Het antwoord was positief en ik startte de opleiding. Intussen ben ik uitgegroeid tot hoofdsteward.
Wat is je taakinvulling?
Als hoofdsteward ben ik de rechterhand van de veiligheidsverantwoordelijke en werk ik nauw samen met de hulp- en ordediensten. Onder mij werken een aantal divisiechefs en die zijn op hun beurt verantwoordelijk voor een bepaalde zone in het stadion.
Wat is het grootste plezier in je job?
Dat we met alle stewards een hechte bende vormen. We zijn vrienden geworden die elkaar door dik en dun steunen. Wij zijn er in eerste instantie als aanspreekpunt voor de fans om hen te helpen en ondersteunen in het stadion.

Frans Depreeuw & Suzy Hoflack
 


Hoe lang ben je al vrijwilliger?
In 2008 kregen we de vraag van Rik Coucke of we geen handje wilden helpen met de ticketverkoop op de wedstrijddagen. We waren allebei gepensioneerd en stonden daar wel voor open. Intussen zijn we tien jaar verder en werken we nog steeds met volle goesting mee op KVO.
Wat is je taakinvulling?
Elke wedstrijddag nemen we plaats in de wedstrijdloketten en verkopen we tickets. We zijn meertalig en dat komt wel van pas in een toeristische stad als Oostende. Daarnaast worden we in drukke periodes wel eens ingeschakeld voor enkele administratieve taken. Ook op de fandag zijn we steevast aanwezig.
Wat is het grootste plezier in je job?
In die tien jaar hebben we al veel mensen leren kennen. De interactie met zoveel verscheidene supporters is echt een meerwaarde in deze job. We doen het allebei erg graag en hopen om nog vele jaren ons steentje te kunnen bijdragen.

Bernard Jonckheere

Hoe lang ben je al vrijwilliger?
Ik was lange tijd actief als gerechtigd correspondent van provincialer HO Oostende. Toen het verhaal van die club zo'n negen jaar geleden eindigde, kreeg ik de vraag om de jeugd van KVO te versterken als secretaris. Ik heb geen minuut getwijfeld en negen jaar later doe ik dit nog steeds met plezier.
Wat is je taakinvulling?
Als jeugdsecretaris houd ik me vooral bezig met administratieve zaken zoals inschrijvingen van jeugdspelers, vastleggen van wedstrijden en tornooien en allerlei contacten met de KBVB. 
Wat is het grootste plezier in je job?
Ik ben altijd actief geweest in jeugdopleidingen en dat levert me ook het meeste plezier, ervoor zorgen dat jeugdspelertjes op alle niveaus kunnen voetballen. Ik ben ook leerkracht en ik vind het belangrijk dat de jeugd zich ook sportief ontwikkelt.