Croky Cup - Halve finale (terugwedstrijd): KV Oostende - KAA Gent 2 - 2 (3 - 4 strafschoppen)

De Gentenaars plaatsten zich voor de finale na het nemen van strafschoppen.  In de eerste helft was KVO tot 2-0 uitgelopen maar zag het voorsprong in de slotfase uit handen glippen.

De bezoekers begonnen dominant aan de wedstrijd maar het was KVO dat scoorde. Lombaerts verlengde een hoekschop naar de 2de zone waar de inlopende De Sutter de bal hard binnenkopte (1-0). De Kustboys herstelden het evenwicht en kregen in de omschakeling de beste kansen.  Echter, na een rugblessure moest De Sutter plaats ruimen voor Sakala die vrijwil onmiddelijk scoorde. Op pass van Vanlerberghe trapte de Zambiaanse spits overhoeks binnen (2-0).  Net voor het doelpunt van Sakala kreeg Zivkovic een voorzet van Vanlerberghe niet tussen de palen en wat later lepelde de Nederlandse spits de bal over het bezoekende doel. Kort voor de rust kreeg Bezus de kans op de aansluitingstreffer maar hij vond Dutoit op zijn weg.

Beide teams begonnen ongewijzigd aan de 2de helft. De bezoekers begonnen fel met Dutoit in een hoofdrol.  De Oostendse goalie toonde zich onklopbaar op pogingen van Chakvetadze, Bezus en Yaremchuk. Aan de overzijde trapte Nouri hard naast de bezoekende muit. Sakala won het duel van Bronn en verscheen alleen voor Kaminski maar zijn poging hobbelde naast. UItblinker Dutoit bleef overeind op kansen van Chakvetadze en Bezus. De Gentse aansluitingstreffer kwam er via Sorloth die Dutoit in de korte hoek te grazen nam (2-1).  Via Bezus slaagde Gent erin om in het absolute slot langszij te komen.  Dutoit had een schitterende redding in huis op een dichte kopbal maar op de rebound van Bezus was hij kansloos (2-2).

De verlengingen waren een maat voor niets want kansen waren er nauwelijks. Pogingen va Sorloth en Sakala werden in hoekschop afgeblokt.

Gent haalde het via strafschoppen (3-4)

1-0 Sakala 
1-1 Derijck
1-1 Coopman mist
1-1 Chakvetadze mist
1-1 Milovic mist
1-2 Sorloth
2-2 Vanlerberghe
2-3 Bronn
3-3 Boonen
3-3 David mist
3-3 Vandendriessche mist
3-4 Bezus scoort de beslissende elfmeter