Croky Cup - Halve finale (heenwedstrijd):KAA Gent - KV Oostende 2 - 2

De Kustboys halen tweemaal een achterstand op en spelen gelijk in de Ghelamco Arena. Door dit gelijkspel wordt de terugwedstrijd heel interessant.

De wedstrijd begon evenwichtig met na 10 minuten een eerste grote kans voor de thuisploeg. Bronn zag een kopbal gered worden. Een drukkend Gent kwam op voorsprong via Yaremchuk die een voorzet van Sorloth voorbij de kansloze Dutoit kopte (1-0). De Kustboys reageerden met een doelpunt van de onvermijdelijke De Sutter. De Oostendse spits trapte een voorzet van Nouri voorbij Kaminski (1-1). Oostende rook bloed en duwde door. Canesin vond De Sutter die alleen op doel afging maar de aanvaller werd aangetikt door Plastun,  met de rode kaart tot gevolg. De laatste kans voor de rust was opnieuw voor KVO. Nouri vond De Sutter die vanuit een scherpe hoek in het zijnet trapte.

Gent begon fel aan de tweede helft met een knal van Dejaegere op de vuisten van Dutoit. Aan de overkant kon Canesin zijn plaatsbal niet genoeg richten waardoor het een opraper werd voor Kaminski. Gent moest met negen verder nadat Rosted voor natrappen op Coopman rood kreeg. Ook Nkaka kreeg het rode karton te zien na een dubbele gele boeking. Op een knappe pass van De Sutter kreeg de debuterende Nouri de kans op de Oostendse voorsprong maar zijn gekraakt schot werd van de lijn gered. De thuisploeg kwam op voorsprong nadat Bronn een terugvallende bal op de slof nam (2-1). De bezoekers reageerden furieus met een gelijkmaker van De Bock tot gevolg.  De Oostendenaar nam Kaminski met een overhoekse trap te grazen (2-2). In het absolute slot van de wedstrijd kreeg Güri de kans om KVO de zege te bezorgen maar hij kopte van dichtbij over.