Croky Cup Bekerfinale: KV Oostende - SV Zulte Waregem 3-3 (2-4 strafschoppen)

Voor de wedstrijd van het jaar had Vanderhaeghe niet echt een verrassing in petto. Vandendriessche kreeg op de rechterflank de voorkeur op Canesin. Zijn opponent zorgde wel voor een 'surprise' door de terug wedstrijdfitte Derijck onmiddellijk te laten starten. Voor aanvang van de wedstrijd kon geen favoriet naar voren geschoven worden. In de reguliere competitie eindigde de onderlinge duels telkenmale op een gelijkspel.
De wedstrijd begon met een gele kaart voor Jonckheere. De eerste kans was voor Berrier, maar de Fransman zag zijn poging geplukt worden door Bossut. Derijck kreeg het geel karton te zien wanneer hij Musona onderuit schoffelde. De bezoekers reageerden met een voorzet die aan iedereen voorbij ging.  Na een foutje van Baudry ontsnapte Dimata en die liet Bossut met een overhoekse knal geen schijn van kans (1-0). De bezoekers kwamen vrij vlug langszij nadat Derijck het snelst reageerde op een vrijetrap van Hamalainen (1-1). De 'thuisploeg' reageerde met een ziedend schot van Musona op de bovenkant van de lat. Hamalainen probeerde het opnieuw met een vrijetrap maar Dutoit duwde in hoekschop. Kort voor de koffie ontsnapte Leye aan zijn bewaker maar zijn kopbal ging rakelings naast de kooi van Dutoit en aan de overkant knalde Musona op Bossut die zijn hoek goed verkleinde.

Beide coaches zagen geen reden tot wisselen en brachten dezelfde gladiatoren aan de aftrap. Via een kopbal van Dalsgaard naast het doel van Dutoit dreigde Zulte Waregem als eerste. Aan de overkant redde Baudry in extremis de meubelen op een poging van Musona. Via de sterkspelende Dimata kwam het weireldploegsje  op voorsprong wanneer hij met de hak de bal op een navolgbare wijze voorbij Bossut tikte (2-1).  Na een mooie combinatie tussen Berrier en Musona verscheen de Zimbabwaan alleen voor doel maar de bal werd afgeblokt. Essevee reageerde opnieuw en kwam via Coopman langszij (2-2). De kustboys belegerden Bossut maar de Waregemse goalie bleef overeind op pogingen van Canesin, Siani en Musona. Vanderhaeghe gooide zijn troeven op tafel en bracht Canesin en El Ghanassy in voor Jonckheere en Berrier. In het slot van de reguliere speeltijd kregen zowel Dimata als Leye de kans om hun ploeg de beker te schenken maar het bleef bij een gelijke stand
.De eerste verlenging was een maat voor niks want zowel KVO als Zulte Waregem voetbalden geen kans bijeen. De 2de verlenging was heel wat boeiender. Zulte Waregem vond in het slot van de verlenging de opening wanneer Gueye een vrijetrap snoeihard voorbij Dutoit kopte (2-3). De kustploeg krabbelde recht en ging op zoek naar de meer dan verdiende gelijkmaker. Die gelijkmaker kwam er na handsbal in Waregemse zestien.  Musona zette de elfmeter zonder problemen om waardoor het opnieuw gelijk stond (3-3).
Uiteindelijk diende strafschoppen de bekerwinnaar aan te duiden. Essevee toonde zich trefzekerder vanop de stip want Bossut stopte de strafschoppen van  Canesin en Musona terwijl Zulte Waregem geen enkele strafshop onbenut liet.
Ondanks de nederlaag mocht KVO met opgegeven hoofd het veld verlaten want het speelde een sterke wedstrijd en diende enkel na het trappen van strafschoppen het onderspit te delven.

Doelpunten: 18' 1-0 (Dimata), 23' 1-1 (Derijck), 54' 2-1 (Dimata), 63' 2-2 (Coopman), 111' 2-3 (Gueye), 116' 3-3 (Musona, strafschop)

Strafschoppen: 1-0 (Siani), 1-1 (Derijck), 1-1 (Canesin mist),  1-2 (Muhren), 2-2 (Marusic), 2-3 (Meité), 2-3 (Musona mist), 2-4 (Hamalainen)

Gele kaarten: 1' Jonckheere, 7' Derijck, 119' Musona

Rode kaarten:

Spelleiding: Dhr Delferière Sebastien

Ploegsamenstellingen:
KV Oostende: Dutoit, Capon, Godeau, Rozehnal, Marusic, Vandendriessche, Jonckheere (70' Canesin), Siani (c), Berrier (86' El Ghanassy), Musona, Dimata (96' Akpala)
Invallers: Proto, Antunes, Bossaerts, El Ghanassy, Jali, Akpala , Canesin

SV Zulte Waregem: Bossut, Hamalainen, Baudry, Derijck, Lerager, Kaya (81' Muhren), Dalsgaard, Meïté, Lepoint (56' Gueye), Cordaro (56' Coopman), Leye (c)
Invallers: Steppe, Marrone, Bala, Madu, Gueye, Muhren, Coopman

Auteur: Walter