Croky Cup - 1/8ste finales Croky Cup: KV Oostende - Club Brugge 1 - 1 (2 - 4 strafschoppen)

Brugge begon fel aan de wedstrijd met een kans voor Okereke. Het doelpunt viel aan de overkant wanneer KVO na een snelle omschakeling raak trof.  Hjulsager vond met een gelukje Sylla en die vloerde Mignolet vanop zestien meter (1-0). Faes kreeg de kans op een 2de Oostends doelpunt maar zijn schot was te centraal gericht waardoor de Brugse goalie meester bleef over de situatie. De thuisploeg bleef voor gevaar zorgen. D'Haese stuurde Hjulsager richting Mignolet maar het schot van de Deen werd in hoekschop afgeblokt. De fiere leider uit de Jupiler Pro League kon daar weinig tegenover zetten.  De beste kans voor de bezoekers kwam er via Diatta, die zijn voorzet via de voet van Ndenbe op de lat zag uiteenspatten.

De bezoekers gingen in de tweede helft resoluut op zoek naar de gelijkmaker, maar hadden het moeilijk om tot doelkansen te komen. Via een Oostends been raakte Diatta  voor de tweede maal het doelhout en aan de overkant schoot Hjulsager rakelings over. Via  Diatta kwam Brugge toch langszij. De Brugse aanvaller nam uitblinker Ondoa  met een overhoekse trap te grazen (1-1). Sané kreeg in een korte periode tweemaal geel en mocht voortijdig gaan douchen. Aan de overkant ontsnapte Ndenbe maar Deli kon net voor de inlopende Akpala in hoekschop verwerken. In de slotfase sloeg Ondoa een grondscherend schot van Rits uit zijn doelvlak. 

Gedurende de verlengingen bleven de kustboys relatief gemakkelijk overeind.  In de slotfase had Ondoa wel een wereldsave in huis op een plaatsbal van Schrijvers. 

De Bruggelingen plaatsten zich uiteindelijk na het trappen van strafschoppen (2-4).  Mignolet pakte de strafschoppen van Neto en Ndenbe.

Doelpunten:

1' 1-0 (Sylla), 73' 1-1 (Diatta)

Gele kaarten:

74' Openda, 74' Sané, 107' Faes

Rode kaarten:

76' Sané

Scheidsrechter:

Dhr. Lardot

Opstelling KV Oostende:

Ondoa, Faes, Sané, Bataille, Ndenbe, Palaversa, Hjulsager (97' Neto), Canesin, D'Haese (72' Jonckheere) , Sakala (77' Milovic), Sylla (66' Akpala)

Dutoit, Milovic, Neto, Jonckheere, Boonen, Güri, Akpala

Opstelling Club Brugge:

Mignolet, diatta, Okereke (31' De Ketelaere), Deli, Ricca (71' Schrijvers), Vanaken, Vormer, Rits (112' Balanta), Tau (53' Openda), Mechele, Mata

Horvath, Söbol, Balanta, Kossounou, Vossen, Schrijvers, Vlietinck, Dennis, Openda, De Ketelaere (32' De Ketelaere)

Auteur:

Walter