BHC-team 'La Rue' stelt nieuwe trainer voor

27 sep 2017 | Supporters

Vandaag werd de nieuwe trainer van ons Homeless Team 'La Rue' voorgesteld. Ginika Otti, ook gekend van het sociaal project 'Buiten Asem', ging deze nieuwe uitdaging aan.

De Belgian Homeless Cup (BHC) is een sociaal-sportieve voetbalcompetitie voor dak- en thuislozen. Met aangepaste ondersteuning en voetbal als extra motivatiebron, proberen ze hun leven een nieuwe wending te geven. Het BHC Team 'La Rue' werd opgericht in samenwerking met 3 partijen: KV Oostende, stad Oostende en de Belgium Homeless Cup.

Vandaag werd Ginika Otti dus aangesteld als nieuwe trainer.  “Ik kreeg al te horen dat we op sportief vlak over een zeer goede groep beschikken, Dat wil ik ook zo houden, maar ik wil mijn accenten nog meer op het sociale aspect richten. Zo kunnen we het team nog toegankelijker maken voor nieuwe mensen," aldus de kersverse coach.
"We willen er met 'La Rue' zijn voor alle lagen, leeftijden, … van de bevolking ongeacht hun origine," zo vult straathoekwerker Maarten Hostyn aan.

Sinds vorig seizoen is Meet and Wash trouwens de trotse shirtsponsor van 'La Rue'. De sociale dimensie is de link tussen beiden. Meet & Wash heeft immers als doel collectieve wasplaatsen te integreren in onder meer appartementen, sociale woonwijken, ... en dit met aandacht voor het onderlinge contact tussen bewoners.  

Meer info over Meet and Wash vind je hier

Meet and Wash werd vorig seizoen voorgesteld als sponsor

Meer info over de BHC kan je hier terugvinden.