Beloften verliezen opnieuw tegen ploeg die leeftijdsregels niet respecteert

21 jan 2020 | Sportief

Onze beloften speelden tegen Westerlo, dat heel wat A-kernspelers aan de aftrap bracht. Onze youngsters verloren de wedstrijd uiteindelijk met het kleinste verschil, tot frustratie van trainer Kurt Bataille. "Voor de tweede week op rij troffen we een tegenstander die zich niet aan de afspraken hield wat betreft de leeftijden van hun spelers. Dat is op sportief vlak een goede ervaring voor mijn jongens, maar het smaakt toch bitter als je zo twee keer op rij verliest. Ik hoop dat de KBVB ingrijpt en ervoor zorgt dat de regels worden gerespecteerd."
In het begin van het seizoen werd verplicht dat elke wedstrijdkern van 18 spelers ten minste 15 spelers jonger dan 21 moet tellen. Er mogen maximaal 2 spelers tussen de 21 en 23 jaar en 1 speler ouder dan 23 in de wedstrijdselectie zitten. Minstens 7 spelers moeten ook in België opgeleid zijn. Aan deze regels wordt dus niet door elke club voldaan.

Desondanks speelden onze beloften een zeer verdienstelijke wedstrijd. In de eerste helft kreeg KVO zelfs de betere kansen, maar het kwam niet tot scoren. In de tweede helft slikte KVO tegen de gang van het spel in een tegendoelpunt. In de slotfase claimde KVO nog twee strafschoppen, maar de scheidsrechter gaf geen krimp.

Opstelling: Schelfhout, Broché (63’ Naert), Mazbouh, Bekili, Sagna (56’ Louknine), Tanghe A. (75’ Stiers), Ameele, Capon (56’ Dewaele), Morina, Vanhulle, Tanghe G.
Brecht Capon speelde een klein uur mee en is fit. Ook nieuwkomer Sagna speelde mee.