Beloften spelen gelijk tegen leider Eupen

Beloften spelen gelijk tegen leider Eupen

Onze youngsters vertrokken gisterenmiddag richting de Oostkantons voor de competitiewedstrijd tegen leider KAS Eupen.

Beide teams schoten bijzonder furieus uit de startblokken. Het was Eupen die het balbezit opeiste. Maar KV Oostende gaf weinig weg in de openingsfase en wist ook enkele kansen te creëren. Na 10 minuten werd het zelfs bijna 0-1 via Mbye. Hij zag dat de doelman van de Panda’s ver uit zijn doel was en probeerde met een lange bal de doelman te verschalken. Zijn poging spatte uiteen op de paal. Twee minuten later kreeg het Eupense doelhout het opnieuw hard te verduren, Morina trapte op de lat, de bal belandde via de doelman op de paal. Net voor de rust kreeg Guillaume Tanghe nog een mooie kans om met een voorsprong de kleedkamer in te trekken, maar de Eupense goalie voorkwam een doelpunt. 0-0 was de ruststand.

In de tweede helft trok Eupen het spel volledig naar zich toe. Na enkele minuten kwamen ze dan ook op voorsprong. De Kustboys werden zo wakker geschud en kwamen opnieuw in de wedstrijd. Iets na het uur kon Broché een gemeten voorzet afleveren, Samy Louknine kon in de rebound de 1-1 tegen de netten werken. Twintig minuten later kende de scheidsrechter een vrije trap toe aan KVO. Morina twijfelde niet en trapte mooi binnen, 1-2 in het voordeel van KV Oostende. Het slot bracht nog wat gevaar langs beide zijden met zich mee. Tijdens de felbevochten duels kreeg Mbye een discutabele rode kaart. Door de vele onderbrekingen kwam er heel wat extra speeltijd en kon Eupen in de 98ste minuut de gelijkmaker scoren.

De wedstrijd eindigde dus op een 2-2 gelijkspel tegen leider Eupen na een felbevochten wedstrijd.

Opstelling KV Oostende: Schelfhout, Brock, Mazbouh, Morina (86' Luckx) , Broché, Pie, Vanheule, Louknine (73' Spitaels), Tanghe (75' Belesi), Ameele (60' Onraet), Mbye

Volgende week ontvangen onze beloften hun generatiegenoten uit Beerschot. Aftrap om 19h30 op De Schorre.