Beerschot Wilrijk - KVO 1-2

19 mei 2019 | Sportief

KVO heeft een moeilijk seizoen toch nog in schoonheid kunnen afsluiten. Het won met 1-2 op het veld van Beerschot Wilrijk en eindigt zo voor Eupen en Beerschot Wilrijk in de poule.

KVO kampte met heel wat blessures en met Nouri, Ndenbe, Jonckheere en Guri zaten er slechts 4 veldspelers op de bank. Dat deerde echter niet want na nog geen tien minuten spelen kopte Fashion Sakala een gemeten voorzet van Nastic voorbij ex-KVO doelman Vanhamel: 0-1. Even later moest één van de vier veldspelers op de bank zich al opmaken om in te vallen. Tom De Sutter had zijn voet verzwikt op het zware veld, Amin Nouri verving hem. Net vóór de rust kwam de thuisploeg dicht bij de gelijkmaker, maar Ondoa had een dubbele redding in huis op de pogingen van Vanzeir en De Keersmaecker. 

In de tweede helft probeerde Beerschot Wilrijk de bakens te verzetten, maar na 20 minuten leek KVO de schaapjes op het droge te hebben. Nouri bereikte de vrijstaande Vanlerberghe en die werkte zeer beheerst af: 0-2. Meteen na die goal scoorde Sakala, opnieuw op aangeven van Nastic, zijn tweede van de avond, maar hij stond nipt buitenspel.

Vanlerberghe scoorde de 0-2, Faes deelt in de vreugde
Even ervoor kon diezelfde Sakala net niet profiteren van een gemeten dieptepass van Faes. In plaats van 0-3 werd het 1-2 toen Boursin van dichtbij binnen kopte. 
KVO kwam echter niet meer in problemen. Integendeel, het was opnieuw Sakala die bijna kon scoren, maar hij raakte niet meer voorbij Vanhamel. We noteren ook dat Ndenbe zijn eerste speelminuten maakte sinds hij na speeldag twee geblesseerd uitviel. Welkom terug !
KVO begon het seizoen met een 2-1 zege tegen Moeskroen en sluit het ook af met een zelfde score tegen Beerschot Wilrijk. 

Opstelling: Ondoa, Milovic, Faes, De Bock, Nastic, Bataille (82' Ndenbe), Marquet, Nkaka (74' Jonckheere), Vanlerberghe, Sakala, De Sutter (24' Nouri).