Aleksandar Bjelica voor 3 seizoenen bij KVO!

26 aug 2017 | Sportief

KVO heeft vanavond Aleksandar Bjelica (23) vastgelegd voor 3 seizoenen met een optie voor een extra jaar. De linksachter komt over van KV Mechelen en is zondag meteen speelgerechtigd voor de wedstrijd tegen R. Antwerp FC. Bjelica werd geboren in Servië, maar groeide op in Nederland en spreekt dan ook vloeiend Nederlands.

Hij debuteerde als prof in het shirt van FC Utrecht en viel er meteen op als technisch sterke linksachter met offensieve impulsen. Na Utrecht speelde Bjelica nog voor de Nederlandse clubs Sparta Rotterdam, PEC Zwolle en Helmond Sport alvorens hij in januari 2016 werd opgepikt door KV Mechelen. ‘Achter de Kazerne’ werd hij meteen een sterkhouder en vorig seizoen greep hij met Malinwa in extremis nog naast een ticket voor Play-off 1.

Begin dit seizoen gaf Bjelica aan dat hij andere oorden wilde opzoeken en sindsdien kwam hij niet meer in actie bij KV Mechelen. Die nieuwe (zee)wind vindt de linksachter nu aan de Belgische kust.
"Het is allemaal heel erg snel gegaan," vertelt Bjelica "Pas vanmiddag hoorde ik van de concrete interesse van KV Oostende en ik heb mijn manager meteen gezegd dat ik hier wou komen spelen. Ik moet hem en de beide clubs bedanken dat alles zo vlot is afgehandeld."
"Sportief wou ik hogerop. Oostende is een club met een duidelijk sportief plan. B
ekerfinale, twee keer op rij play off 1, Europees voetbal. Ok, nu is er wel die 0 op 12, maar dat zegt niets. Zoiets kan gebeuren. Dat zal snel veranderen. Morgen geef ik mezelf al voor de volle 100% op mijn eerste training en ik hoop dat ik zondag, op welke manier dan ook, al mijn steentje kan bijdragen aan de eerste zege van het seizoen. Ik wil hier iets betekenen."

Volgens Sportief Directeur Luc Devroe is Beljica een enorme aanwinst: "Het is de linksachter die we nodig hadden, dat heeft hij bij Mechelen bewezen. Het is iemand met enorme voetballende kwaliteiten op zijn positie. En hij is in principe onmiddellijk inzetbaar." 

Morgen traint Bjelica, die met rugnummer 16 zal spelen, een eerste keer mee bij KVO. Daarna zal blijken of coach Vanderhaeghe hem meteen ook opneemt in de wedstrijdselectie.

Welkom in Oostende Aleksandar!