KVO-WIJN TE KOOP BIJ DELHAIZE OOSTENDE T.V.V. VZW DUINHELM

Delhaize en KV Oostende slaan de handen in elkaar voor het goeie doel. In de supermarkt wordt de komende maanden een exclusieve Cuvée KVO verkocht. Uitstekende wijnen (rood, wit en rosé) met een uniek KVO-label. Per verkochte fles gaat 1 euro naar de Community- werking van KV Oostende, die daarmee de vzw Duinhelm zal ondersteunen. 

De flessen wijn (vanaf € 4,46) hebben etiketten met foto’s van supporters, spelers en het stadion.De “KV Oostende”-wijn zal vanaf midden februari zowel als witte, rode en rosé-wijn verkocht worden. De witte wijn “Vin du Stade”, een Las Puertas Chardonnay 2015, de rode wijn “Vin des Fans”, een Las Puertas Cabernet Sauvignon 2015 en de rosé wijn “Vin des Vainqueurs”, Les Florets 2016, zullen verkocht worden aan 4,49 euro per fles. Daarvan gaat 1 euro per fles naar vzw Duinhelm. Er wordt gestart met een oplage van 27.000 flessen maar dit aantal kan indien nodig nog uitgebreid worden.

Duinhelm is een organisatie die zorgt voor ondersteuning en begeleiding van personen met een beperking op het vlak van wonen, werken en vrije tijd. Het centrum begeleidt ongeveer 180 volwassen in de regio Middenkust. “Op het vlak van wonen begeleiden wij volwassen in de zoektocht naar een geschikte woning of organiseren wij vormen van groepswonen waar volwassen samenleven. Wij bieden ondersteuning op maat, naar gelang de noden en wensen van éénieder. Daarnaast ondersteunen wij personen met een beperking om hen op een aangepaste en betekenisvolle wijze in te zetten in de maatschappij, hetzij in het dagcentrum, in ateliers of individueel werk. Ten slotte bieden wij via Briek (de vrijetijdsdienst van Duinhelm) activiteiten aan voor (jong)volwassenen met een beperking. Iedereen ongeacht zijn mogelijkheden krijgt de kans om actief deel te nemen.” zegt Wim Rogiers van vzw Duinhelm. “De opbrengst van deze actie willen we graag gebruiken voor de verdere uitbouw en werking van Briek vrije tijd en het G voetbal team. Duinhelm G voetbal KVO is in 2017 gestart met een eigen G-voetbalploeg. In dit team spelen jongvolwassenen die door een verstandelijke of fysieke handicap vaak iets beperkter zijn in hun mogelijkheden dan de doorsnee voetballers bij KVO.”

Vanaf NU is de wijn te koop in de volgende Delhaize winkels in de regio Oostende: Delhaize-supermarkt Searena, Delhaize-supermarkt Hazegras en AD Delhaize Oostende.