Community

Algemeen

De community werking van KV Oostende is de overkoepelende naam voor de diverse sociale projecten van de club. KVO is zich bewust van haar maatschappelijke invloed en sociale impact en probeert deze dan ook aan te wenden op verschillende vlakken om een positief verschil te maken!

De 3 grote kernwaarden van de KVO community zijn:

  • Opleiding & onderwijs
  • Doelgroepenbeleid
  • Projectondersteuning

Enkele van onze projecten zijn:

Heb je vragen, voorstellen voor projecten OF wens je mee te werken aan bepaalde projecten? Neem contact op met community@kvo.be

De KVO community dankt hun partners!

 

Back-To-School

KVO is zich bewust van de sociale impact die de spelers hebben op jongeren. Daarom brengen twee spelers ongeveer om de maand een bezoekje aan een basisschool in of rond Oostende. Ze vertellen er wat meer over het leven als profvoetballer, over gezond leven, ... Ze beantwoorden vragen van leerlingen en willen hen ook motiveren om hard te werken voor hun toekomst! Afsluiten doen de spelers met een kort sportmoment samen met de leerlingen!

Lees meer

Duinhelm G-voetbal KVO

KV Oostende is gestart met een eigen G-voetbalploeg. In dit team spelen jongvolwassenen die door een mentale of fysieke handicap vaak iets beperkter zijn in hun mogelijkheden dan de doorsnee voetballertjes bij KVO. Zo’n G-team vraagt een enorme ondersteuning en een intensieve begeleiding. Om ons daarbij te helpen, krijgen we bij KV Oostende voortaan de steun van de VZW Duinhelm.

Lees meer

ROLSTOELGEBRUIKERS OOK VAN HARTE WELKOM IN DE VERSLUYS ARENA

Onder het motto 'Iedereen KVO' verstaan we uiteraard ook 'Iedereen welkom bij KVO'. Daarom zetten we even onze fel verbeterde accommodatie voor rolstoelgebruikers in de kijker.

Tot vorig jaar konden onze supporters in een rolstoel plaatsnemen voor de oude B-tribune. Dit klein platform bood niet het nodige aantal plaatsen aan en facilitair was er dan ook weinig voorzien. Daarom besloten wij tijdens de verbouwingen van de Versluys Arena ook deze infrastructuur op te waarderen, zodat ook rolstoelgebruikers in dezelfde omstandigheden kunnen genieten van de wedstrijd!

Lees meer

KVO Scholencup

Op 13/04/2016 vonden de preselecties plaats voor de 'Pro League Play for Change Schools Cup', een nationaal scholentornooi voor jongeren uit het vijfde en zesde leerjaar. De Regenboogschool uit Koekelare kwam als winnaar uit de bus en zal KVO vertegenwoordigen op het nationaal tornooi op 28 mei in het stadion van Waasland-Beveren. 

Lees meer

VZW Duinhelm

Duinhelm is een organisatie die zorgt voor ondersteuning en begeleiding van personen met een beperking op het vlak van wonen, werken en vrije tijd.  Duinhelm begeleidt zo’n 180 volwassenen in de regio Middenkust.

Op het vlak van wonen begeleidt VZW Duinhelm volwassenen in hun zoektocht naar een geschikte woning of organiseert zij vormen van groepswonen waar volwassenen samenleven.  Hierbij wordt ondersteuning op maat geboden, naar gelang de noden en wensen van de cliënten.   

Lees meer

KVO steunt de Cliniclowns

De KVO Community steunt de Cliniclowns!

In de fanshop zijn er snoepzakjes te koop voor € 2 t.v.v. de Cliniclowns.
Snoepen is voor één keer gezond, als je daarmee een glimlach op het gezicht van een ziek kind kan toveren.

Wil jij rechtstreeks een donatie overmaken aan de Cliniclowns België of wil je meer informatie? Surf naar: www.cliniclowns.be

Lees meer

DOE MEE AAN DE SPEELGOED-INZAMELACTIE!!

CKG Kapoentje is een sociale organisatie uit Oostende die op verschillende manieren hulp biedt aan kinderen en ouders die het om verschillende redenen moeilijk hebben in onze complexe samenleving. De organisatie is actief van Blankenberge tot De Panne en in de gemeentes Veurne, Gistel, Oudenburg en Ichtegem.

Lees meer

Rode Neuzen Dag

Vóór de training werd een heuse 'Mannequin Challenge' ingeblikt en dit ter ondersteuning van de 'Rode Neuzen Dag' .

Bekijk het filmpje hier!

Lees meer

Zuiddag 2016

KV Oostende kreeg twee extra 'tijdelijke' werkkrachten op bezoek in de Versluys Arena. Marie Marchand (uit Oostende) en Kenzo Vercruysse (Meulebeke) kwamen een handje helpen ten voordele van de Zuiddag 2016. Tijdens de Zuiddag gaan leerlingen van verschillende middelbare scholen in Vlaanderen overal een dagje meelopen in allerlei bedrijven en organisaties. Ze worden betaald voor hun inzet en hun 'loon' gaat integraal naar een goed doel, dit jaar de armoedebestrijding in Brazilië.

Lees meer

Homeless Cup

De Belgian Homeless Cup (BHC) is een sociaal-sportieve voetbalcompetitie voor dak- en thuislozen. Met aangepaste ondersteuning en voetbal als extra motivatiebron, proberen ze hun leven een nieuwe wending te geven.

Lees meer

Slimste KVO-School

Vanaf dit jaar organiseert KVO ELK jaar de actie 'De slimste KVO-school'

Dit schooljaar mag basisschool GO! De Puzzel zich voor een volledig schooljaar deze titel toeeigenen! De voltallige school mag dan ook de wedstrijd KVO - KV KORTRIJK komen bijwonen! 
Meer weten over deze school? Bezoek dan zeker hun website: http://godepuzzel.be/site/

Lees meer

Kerstactie

Elke voetbalfan weet het intussen:  het begin van de Kerstvakantie is ook het startsein voor de Kerstactie van de Pro League. Alle eersteklasseclubs veilen weer unieke, getekende shirts en andere bijzondere items, ten voordele van de Damiaanactie. In 2016 staat de Kerstactie dus opnieuw in het teken van de strijd tegen lepra en tbc.

Lees meer

Pegasus instituut

GEÏNTEGREERDE VOETBALSCHOOL VANAF 12 JAAR !

Het Koninklijk Atheneum Pegasus Campus Stene, Steensedijk 495 in Oostende en SE’ Academy slaan de handen in elkaar.
Onder het motto 'een gezonde geest in een gezond lichaam' introduceren wij een nieuwe studierichting met de focus op voetbal. We willen de leerlingen van de eerste graad de kans bieden om voetbal te combineren met studies.

Lees meer

Dopjesactie

'Vrienden der blinden Koksijde' is een bekend opleidingscentrum voor blindengeleidehonden. De kosten om een blindengeleidehond op te leiden, is aanzienlijk hoog (ongeveer 25.000 euro per hond). 

Lees meer