Community

De community werking van KV Oostende is de overkoepelende naam voor de diverse sociale projecten van de club. KVO is zich bewust van haar maatschappelijke invloed ensociale impact en probeert deze dan ook aan te wenden op verschillende vlakken om een positief verschil te maken!

De drie grote kernwaarden van de KVO community zijn:

  • Opleiding & onderwijs
  • Doelgroepenbeleid
  • Projectondersteuning

Enkele van onze projecten zijn:

Heb je vragen, voorstellen voor projecten OF wens je mee te werken aan bepaalde projecten?
Neem
contact op met community@kvo.be .

Heb je wensen/verzoeken? Of wil je een promotiemateriaal aanvragen?
Hiervoor kan terecht op deze pagina: aanvraag promotiemateriaal

De KVO community dankt haar partners!


Back-To-School

KVO is zich bewust van de sociale impact die de spelers hebben op jongeren. Daarom brengen twee spelers ongeveer om de maand een bezoekje aan een basisschool in of rond Oostende. Ze vertellen er wat meer over het leven als profvoetballer, over gezond leven, ... Ze beantwoorden vragen van leerlingen en willen hen ook motiveren om hard te werken voor hun toekomst! Afsluiten doen de spelers met een kort sportmoment samen met de leerlingen!

Lees meer

ENTREEpas

Sinds het seizoen 2017-2018 is KV Oostende een oficiële ENTREE-partner. Voor elke wedstrijd van de reguliere competitie is er een contignent kaarten beschikbaar voor mensen met het ENTREEpas. Op vertoon van het pas verkrijgen zij een korting van € 10,- op hun toegangskaart. Daarnaast aanvaarden we ook de ENTREEcheques voor aankopen in de fanshop/ticketing.

Lees meer

De Takel

KV Oostende en De Takel – partners voor de jeugd

30 jaar geleden werd De Takel opgericht, uitgaande van een aantal noden en uitdagingen in het Oostendse welzijns- en jeugdwerklandschap. Na groei in fasen zijn er vandaag drie werkingen: een dagcentrum, een jeugdhuis en crisisopvang.
Het dagcentrum richt zich op opvoedingsondersteuning van jongeren en hun gezinnen via leefgroepwerking en contextbegeleiding. 
Het jeugdhuis is een superdiverse vrijetijdswerking voor jongeren van 12 tot 25 jaar.

Lees meer

Duinhelm G-voetbal KVO

KV Oostende is gestart met een eigen G-voetbalploeg. In dit team spelen jongvolwassenen die door een mentale of fysieke handicap vaak iets beperkter zijn in hun mogelijkheden dan de doorsnee voetballertjes bij KVO. Zo’n G-team vraagt een enorme ondersteuning en een intensieve begeleiding. Om ons daarbij te helpen, krijgen we bij KV Oostende voortaan de steun van de VZW Duinhelm.

Lees meer

ROLSTOELGEBRUIKERS OOK VAN HARTE WELKOM IN DE VERSLUYS ARENA

Onder het motto 'Iedereen KVO' verstaan we uiteraard ook 'Iedereen welkom bij KVO'. Daarom zetten we even onze fel verbeterde accommodatie voor rolstoelgebruikers in de kijker.

Tot vorig jaar konden onze supporters in een rolstoel plaatsnemen voor de oude B-tribune. Dit klein platform bood niet het nodige aantal plaatsen aan en facilitair was er dan ook weinig voorzien. Daarom besloten wij tijdens de verbouwingen van de Versluys Arena ook deze infrastructuur op te waarderen, zodat ook rolstoelgebruikers in dezelfde omstandigheden kunnen genieten van de wedstrijd!

Lees meer

VZW Duinhelm

Duinhelm is een organisatie die zorgt voor ondersteuning en begeleiding van personen met een beperking op het vlak van wonen, werken en vrije tijd.  Duinhelm begeleidt zo’n 180 volwassenen in de regio Middenkust.

Op het vlak van wonen begeleidt VZW Duinhelm volwassenen in hun zoektocht naar een geschikte woning of organiseert zij vormen van groepswonen waar volwassenen samenleven.  Hierbij wordt ondersteuning op maat geboden, naar gelang de noden en wensen van de cliënten.   

Lees meer

KVO steunt de Cliniclowns

De KVO Community steunt de Cliniclowns!

In de fanshop zijn er snoepzakjes te koop voor € 2 t.v.v. de Cliniclowns.
Snoepen is voor één keer gezond, als je daarmee een glimlach op het gezicht van een ziek kind kan toveren.

Wil jij rechtstreeks een donatie overmaken aan de Cliniclowns België of wil je meer informatie? Surf naar: www.cliniclowns.be

Lees meer

BHC team "La Rue"

De Belgian Homeless Cup (BHC) is een sociaal-sportieve voetbalcompetitie voor dak- en thuislozen. Met aangepaste ondersteuning en voetbal als extra motivatiebron, proberen ze hun leven een nieuwe wending te geven.

Lees meer

Kerstactie 2017

Elke voetbalfan weet het intussen:  het begin van de Kerstvakantie is ook het startsein voor de Kerstactie van de Pro League. Alle clubs van 1A en 1B veilen weer unieke, getekende shirts en andere bijzondere items, ten voordele van de Belgian Homelesscup Werking.

Tijdens het Kerstvoetbal van 27 december speelde KV Oostende Thuis tegen KRC Genk één helft met een bijzonder logo op de shirts, het logo van de sociale acties van de Pro League en de Belgian Homeless Cup.

Lees meer

KVO-WIJN TE KOOP BIJ DELHAIZE OOSTENDE T.V.V. VZW DUINHELM

Delhaize en KV Oostende slaan de handen in elkaar voor het goeie doel. In de supermarkt wordt de komende maanden een exclusieve Cuvée KVO verkocht. Uitstekende wijnen (rood, wit en rosé) met een uniek KVO-label. Per verkochte fles gaat 1 euro naar de Community- werking van KV Oostende, die daarmee de vzw Duinhelm zal ondersteunen. 

Lees meer

Dopjesactie

'Vrienden der blinden Koksijde' is een bekend opleidingscentrum voor blindengeleidehonden. De kosten om een blindengeleidehond op te leiden, is aanzienlijk hoog (ongeveer 25.000 euro per hond). 

Lees meer